23948sdkhjf

Panum Instituttet får sin egen møbelkollektion

Det er den unge designer Morten Nikolajsen, der har specialdesignet en møbelkollektion til udvidelsen af Panum Instituttet, den nye Mærsk-bygning.
Den nye Mærsk-bygning er tegnet af arkitektfirmaet C.F. Møller og er en udvidelse af Panum-komplekset, som er en del af det Sundhedsvidenskabelig Fakultet på Københavns Universitet. A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene formål har doneret halvdelen af byggesummen.

Til bygningen har den unge designer Morten Nikolajsen designet en hel møbelkollektion.

- Ideen var at kreere en simpel og varm møbelkollektion lavet af danske naturmaterialer og genbrugsmaterialer. Jeg har forsøgt at få et meget ærligt udtryk, hvor simple kontormøbler er skåret helt ind til benet og hvor kun de mest nødvendige elementer er til stede, fortæller Morten Nikolajsen.

I den nye kollektion er alt stål erstattet af massivt træ eller finer bortset fra aktuatoren på hæve/sænke bordene. Tanken med dette var at tilføje yderligere varme til nogle ofte meget stringente kontormiljøer.

- Jeg har tilpasset designet til nogle naturlige linjer ved bl.a. at afrunde de stringente former og derved sikre mig, at det matcher arkitekturen i Mærsk bygningen. Samtidig har jeg haft fokus på at beholde møblernes funktion og fleksibilitet, forklarer Morten Nikolajsen.

Kollektionen hedder Ne w ood og består af mødeborde, reolsystemer og hæve/sænke borde. Møblerne produceres af Ramsing&Co.

Mød Morten på Interior Post
Interior Post er et nyt mødested for arkitekter, designere, trendspottere og forhandlere med over 1.700 kvadratmeter fyldt med enestående produkter og møbelløsninger til det nordiske marked.

Fra den 26. – 28. maj holder Interior Post åbent hus og her kan man møde Morten Nikolajsen, som fortæller om sine tanker bag kollektionen.

Morten Nikolajsen har tidligere designet møbler til Howe, bl.a. konferencestolen, MN1, og det modulære soft seating koncept, Manhattan.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11