23948sdkhjf

Dør- og vinduesproducent nomineret til særlig praktikpris

Det er virksomhedens produktionsteknologi-studerende der har indstillet dør- og vinduesproducenten fra Mors til prisen Årets Dania-praktik, der hylder den gode praktikplads
Bjarne Amby Thomassen er en glad mand. Ikke bare er han snart færdig med den videregående uddannelse til produktionsteknolog ved Erhvervsakademi Dania i Skive. Han er også sammen med KPK Døre og Vinduer fra Mors med i finalen om at vinde praktikprisen for bedste praktikophold i Dania.

- Jeg har været i praktik ved KPK, og jeg ville gerne give dem noget igen, for det er en god arbejdsplads, som går op i deres praktikanter. Prisen er med til at give dem den ros, som de fortjener, siger Bjarne Amby Thomassen på 28 år, der bor i Nykøbing Mors.

I alt har 105 studerende indstillet deres praktikophold til prisen, hvor kun fem er gået videre til finalen. Derfor gør finalepladsen også direktør for KPK Døre og Vinduer Henrik Nyby glad.

- Det er dejligt, at nogen synes, det er godt at være her. Ros kan man altid tåle, og vi har været meget glade for at have Bjarne i praktik, smiler Henrik Nyby.

Udover KPK Døre og Vinduer er Vestas, Bravida, Ung Rejs og Service & Co og Jyske Finans i finalen.

Syv forslag og ikke kun ét
De tre måneders praktik er en vigtig del af den videregående uddannelse til produktionsteknolog, og her har Bjarne Thomassen fået frie tøjler af virksomheden til selv at vælge sit projekt. Valget blev kaizentavler, som er dem, medarbejderne fra produktionen skriver forbedringsforslag på.

- Jeg har lavet benchmarkanalyse på otte virksomheder af deres tavler og sammenlignet med KPKs, ligesom jeg har interviewet over 600 medarbejdere i produktionerne. Hvis jeg er stødt på noget undervejs, har jeg holdt møde med produktionslederne og Henrik Nyby. De gav mig rigtig god sparring, forklarer Bjarne Thomassen.

Han nævner som eksempel, da Henrik Nyby udfordrede ham til at lave flere forslag på en ny kaizentavle end kun én. Derfor lavede Bjarne syv forslag, hvor en af disse måske skal indføres i virksomheden. Netop den type sparring har været vigtigt for direktøren.

- Vi har udfordret Bjarne undervejs på proces og konklusioner. Ikke for vores skyld, men for at han lærte mest muligt. Jeg synes, det er spændende at have unge mennesker i praktik, for man bliver inspireret af dem og hører, hvad der rører sig af nye tiltag og ideer lige nu. Men det kræver også tid at have en praktikant, og det forpligter man sig til, når man går ind i sådan et forløb. De unge skal have noget ud af tiden her, forklarer Henrik Nyby og tilføjer, at det naturligvis har gjort det nemmere, at Bjarne Thomassen allerede var kendt i huset.

Bygget mere viden på
Faktisk har Bjarne Thomassen været ansat i virksomheden som maskinsnedker siden 2006, men han ville gerne have flere kompetencer og papir på sine evner. Derfor startede han på produktionsteknolog-uddannelsen som såkaldt ”jobber”, hvor han tager fuldtidsuddannelsen ved siden af sit job.

- Uddannelsen lå lige til højrebenet for mig, da jeg har arbejdet i produktionen med LEAN (procesoptimering, red.) samt produktions- og lagerstyring. Det er der under uddannelsen blevet bygget mere viden ovenpå, og jeg har fået flere værktøjer at arbejde med. Der er bare stor forskel på teori og praksis, så jeg har haft mine diskussioner med underviserne, griner Bjarne Amby Thomassen.

Nu, hvor sidste eksamen og dimission kommer tættere på, begynder tankerne om fremtiden at melde sig. Men virksomheden med 200 medarbejdere har fundet en ny plads til deres gamle maskinsnedker. Nu bare som produktionsteknolog.

- Der er opstået en mulighed i vores afdeling for produktionsplanlægning, hvor vi mangler en person med Bjarnes nye kompetencer, så det kunne ikke passe bedre, smiler Henrik Nyby til Bjarne, der smiler tilbage:

- Ja, det kunne være fint at starte på jobbet med at give jer prisen som årets bedste praktikplads.

Vinderen af Årets Dania-praktik findes sidst i maj og går videre til den nationale finale for alle erhvervsakademier i Danmark i Odense den 7. juni.

Fakta om Årets Dania-praktik

  • Konkurrencen er for de studerende på Dania, der var i praktik i studieåret 2015/2016
  • Det er de studerende, som selv indstiller deres praktikophold
  • 105 indstillede deres praktik til konkurrencen
  • Af dem er fem udvalgte gået videre til finalen
  • Den endelige Dania-vinder kåres af en jury, der består af repræsentanter fra Teknisk Landsforbund, Dansk Erhverv, investeringsvirksomheden BOREAN og Erhvervsakademi Dania
  • Vinderen går videre til den nationale konkurrence i København, hvor der findes én samlet vinder for alle erhvervsakademier i Danmark.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.47