23948sdkhjf

Johannes Fog fordobler egenkapitalen

Salg af bygninger sikrer en meget solid kapitalsituation i byggecenterkæden.
I starten af december sidste år gik Johannes Fog fra ejer til lejer, da ledelsen besluttede at sælge virksomhedens to ejendomme i Lyngby til Pensiondanmark.

Ejendomssalget sætter et kraftigt aftryk på byggecenterkædens 2015-regnskab, som netop er offentliggjort.

Resultatet før skat er forbedret med mere end 230 millioner kroner, og det skaber grundlag for en meget solid kapitalsituation i virksomheden. Soliditetsgraden er forbedret fra knap 30 til over 50 procent, og Johannes Fog er således et velkonsolideret selskab.

- Det er glædeligt, at Johannes Fog har en langsigtet ejer og er velkonsolideret. Det betyder, at vi kan fokusere på at udvikle forretningen, siger administrerende direktør Carsten Ludvig.

Renset for ejendomssalget er resultatet dog i underkanten af det forventede og således ikke på et tilfredsstillende niveau.

- Der er fortsat hård kamp om kunderne, og vi har i 2015 brugt mange ressourcer på nye, kunderettede tiltag, forklarer Carsten Ludvig.

Eksempelvis har Johannes Fog arbejdet på at forbedre leveringsmulighederne i forhold til kundernes ønsker og gennemført en stor tilpasning af produktsortimentet, så det i større omfang er ensartet og tilpasset kundernes behov.

Samtidig er der udviklet en ny onlineplatform med tre webshops, og Carsten Ludvig understreger, at digitalisering er et af de områder, der fortsat vil være særlig fokus på.

- Hastighed og tilgængelighed er blevet vigtigere end nogensinde i vores branche. Resultaterne har været rigtig gode, og vi har således både fået mange af vores professionelle kunder oprettet på fogpro.dk-platformen samt øget omsætningen på detailområdet via internettet, siger han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078