23948sdkhjf

Er cirkelbænken kopieret ulovligt?

Plagiatsag starter i Sø- Og Handelsretten, hvor dansk inventarproducent føler sig snydt af sin egen danske forhandler.
Må man lave et cirkelformet rummøbel, når det findes i forvejen? Det er stridens kerne, når inventarproducenten Outsider og forhandleren af legepladsinventar Uno Koncept mødes i Sø- og Handelsretten.

Der er retsmøder i sagen 2. og 4. maj.

I 2007 lancerede Outsider sin såkaldte Loop, som er en ringformet bænk, der er støbt i plast. Den har Outsider i flere år solgt igennem Uno Koncept.

Lige indtil august sidste år.

Så satte Uno Koncept gang i sin egen plaststøbe, cirkelformede bænk, som hedder Cicle og er en del af Uno Koncepts Playfurn-kollektion (klik og se).

Det er klart over grænsen for, hvor tæt på man må gå med et produkt, mener Ib Mogensen, der får år tilbage startede firmaet Outsider.

Han mener, det er en skærpende omstændighed, at Uno Koncept har været forhandler og derfor ikke kan lade som om, at de ikke har kendt til andre cirkelformede plastbænke.

- Det gør, at de har indsigt i prisdannelsen og på kunder og på alle produktets detaljer. Det er fra os, de har al viden om produktet, og så kan de ikke have solgt deres egen model i god tro, siger Ib Mogensen.

Hos Unokoncept er ejer og bestyrelsesformand Kim Knudsen - i retssagens natur - uenig med Outsider i, at møblet krænker ophavsretten.

Han ønsker dog ikke at udtale sig til Wood Supply forud for retssagen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094