23948sdkhjf

Tønder hylder Wegner med prisfest

For anden gang uddeles Wegner-prisen, når overrækkelsen sker 1. april på Kunstmuseet i Tønder.
Den verdensberømte møbeldesigner Hans J. Wegner hyldes fredag den 1. april på Kunstmuseet i Tønder. Det sker i forbindelse med uddelingen af Wegner Prisen, som nu overrækkes for anden gang.

Den årlige uddeling af Wegner Prisen står for døren, og Kunstmuseet i Tønder danner derfor rammen om prisuddelingen, der hylder den verdenskendte danske møbeldesigner, Tønder-bysbarnet Hans J. Wegner.

Med deltagelse af en række særligt inviterede gæster – hovedsageligt fra design- og møbelbranchen – afholdes prisuddeling fredag den 1. april på Kunstmuseet i Tønder.

I forbindelse med prisoverrækkelsen byder borgmester Laurids Rudebeck velkommen, hvorefter overinspektør Ove Mogensen fortæller om årets prismodtager, og hvorfor netop denne skal modtage Wegner Prisen. Slutteligt vil Laurids Rudebeck med en tale forestår selve prisoverrækkelsen.

Wegner Prisen blev stiftet i 2015 i anledning af Hans J. Wegners 100 års fødselsdag. Det er derfor anden gang, prisen bliver uddelt. Sidste år gik prisen til japanske Noritsugu Oda, der er international samler og kender af dansk design.

Bag uddelingen af Wegner Prisen står Kunstmuseet i Tønder og Tønder Kommune. Med prisuddelingen ønsker museet og kommunen at hædre det anerkendte bysbarn, der i 2014 ville være fyldt 100 år.

Wegner Prisen bliver uddelt en gang om året til en designer eller institution, der har bidraget væsentligt til nordisk designudvikling eller en person, som bidrager til at udbrede kendskabet til Wegners virke.

Prisen består af et kontant beløb på 25.000 kroner og en Wegner-stol.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094