23948sdkhjf

Byretsdom over butiksspion er vigtig for møbelkæde

Møblér-kæden er tilfreds efter det afsluttede spiondrama, selv om erstatningskravet langt fra blev indfriet.
I 2014 misbrugte en møbelsælger et kodeord til at spionere mod sin tidligere arbejdsgiver - møbelbutikken Hebru i Gråsten, som er en del af butikskæden Møblér.

Møblér-kæden, som stævnede den tidligere medarbejder på vegne af Hebru, er nu tilfreds med, at der 25. februar faldt dom i det civile søgsmål.

Og tilfreds selv om et erstatningskrav på 100.000 ikke blev indfriet. Den dømte og hans virksomhed – en konkurrerende møbelbutik i lokalområdet – slap med en samlet erstatningsdom på 30.000 kroner.

- Vi er ganske tilfredse. For os var det vigtigst at få statueret et eksempel, siger Thomas Hagerup, adm. direktør hos In2house, som står bag Møblér-kæden, der er et samarbejde mellem 35 selvstændige medlemsbutikker.

Han synes, det er vigtigt, at en domstol med afgørelsen har sat en skarp grænse.

- Selvfølgelig overvåger man sine konkurrenter. Det er en naturlig del af enhver virksomhed, men det skal være inden for lovens rammer. Med dommen vil vi gerne minde vores medlemmer om, at it-sikkerhed er vigtigt, og når en medarbejder stopper, skal man huske at skifte password, siger Thomas Hagerup til Wood Supply.

Hebru noterede en omsætningsnedtur i den periode, hvor lokalkonkurrenten spionerede på deres intranet. Sammenhængen mellem spionagen og tabet kunne dog ikke bevises, og derfor blev erstatningen mindre end en tredjedel af det krævede.

- Det er meget vanskeligt at bevise, at det er derfor, man har tabt penge, men i dommerens opsummering blev det nævnt, at hvis en konkurrent ved, hvornår man laver en sengeannonce, så udvandes værdien af den.

Den dømte butik, som havde ansat den tidligere Hebru-medarbejder, har ikke ønsket at udtale sig om sagen til Wood Supply.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109