23948sdkhjf

Sønderjysk Møbelbutik dømt for spionage

Ulovligt snageri hos lokal konkurrent gør medarbejder og butik erstatningsansvarlige efter overstået retssag.
Hos møbelbutikken Hebru i Gråsten undrede man sig over, at en lokal møbelkonkurrent fra nærområdet begyndte at efterabe flere af de forretningsskridt, som Hebru tog.

En aften valgte den lokale konkurrent at holde ekstra længe åbent samme aften som Hebru. Det stod i begge butikkers annoncer samme dag og i samme lokalavis, men Hebrus indehaver havde slet ikke fortalt om ekstraåbningen til nogen, og i konkurrentens hjemby var der ingen andre butikker, som holdt længe åbent den dag.

En møbelfabrik henvendte sig også og var rasende over, at Hebrus konkurrent havde detaljeret kendskab til en rabataftale og forlangte at få den samme.

Udsalgsdatoer og priskampagner var også mærkværdigt ens og optrådte på samme dage i samme lokalavis.

Det viste sig, at en tidligere medarbejder hos Hebru havde taget kodeordet med sig og misbrugt sin adgang til at spionere i Hebrus datasystem, og efterabningen stoppede, da Hebru lukkede for, at nogen udefra kunne få adgang.

Det blev opdaget, at den tidligere medarbejder 17 gange i løbet af efteråret 2014 loggede ind på Hebrus intranet.

Butikskæden Møblér, som står bag Hebru i Gråsten - stævnede derfor den anden møbelbutik og medarbejderen bag misbruget.

Og 25. februar 2016 blev Hebrus tidligere medarbejder og hans nye arbejdsgiver af Retten i Sønderborg dømt til at betale 30.000 kroner i erstatning for at bryde Markedsføringsloven.

Dertil kommer sagens omkostninger, som løber op i næsten 37.000 kroner.

Retten fandt det ikke bevist i Møblérs civile erstatningssag, at indehaveren af den dømte butik havde kendskab til datatyveriet, og derfor blev han ikke selv kendt ansvarlig. Det gjorde selve virksomheden dog, fordi det blev vurderet, at spionagen kun havde til formål at gavne butikken. Medarbejderen og hans chef skal nu selv finde ud af at dele erstatningsbeløbet.

Den tidligere Hebru-medarbejder nægtede dog over for retten, at han misbrugte sin adgang for at gavne sin nye arbejdsgiver. Han forklarede, at han udelukkende kiggede for sin egen nysgerrigheds skyld.

Ifølge Wood Supplys oplysninger har Hebrus konkurrent ikke ønsket at anke dommen, og indehaveren af den dømte butik har ikke ønsket at kommentere sagen over for Wood Supply.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079