23948sdkhjf

Robotter hiver 1000dots' bordben hjem fra udlandet

Investering i automation gør lokale underleverandører konkurrencedygtige for sjællandsk kontraktmøbelproducent.
1000dots i Næstved, der laver møbler til det professionelle marked, startede forrige år som ung virksomhed med at købe bordben i Serbien og Baltikum, fordi det var markant billigere, end hvis leverancerne skulle komme fra Danmark.

Nu har kontraktmøbelproducenten, som startede op i marts sidste år, skiftet sine udenlandske underleverandører af bordben ud med to lokale producenter, All Steel og Ropox, som man i forvejen havde et prototypesamarbejde med.

Det er investering i svejserobotter, der har gjort det så lønsomt at producere i Danmark, at bordbenene nu er flaget hjem, fortæller Steen Hansen til Wood Supply.

Prisen er ikke helt nede på østniveau, men det er meget tæt på, siger han.

- Det er i den grad interessant for os, at have en sparringspartner, som er tæt på os. Der er en noget kortere vej til afstemning og fælles forståelse af kvalitet og forskellige behov.

Det mindsker også leveringstiden, nævner han. Det er ikke en effekt, han endnu har set smitte af på bundlinjen, men han tror på den effekt.

- I hele mit liv har jeg set forskellige ordrer, som var afhængige af, at man kunne levere inden for fire uger. Hvis vi i forhold til opsætningen kan få det flow til at fungere, så vil jeg mene, at vi kan vinde ordre på leverancetiden.

Som relativt nystartet virksomhed deltog 1000dots for første gang på møbelmessen i Stockholm i år, og Steen Hansen glæder sig over, at man er kommet godt fra start.

Han ser et potentiale i markedet for 1000dots' patenterede beslagløsninger, der gør bordene brugbare i større institutioner som hospitaler, universiteter og andre større steder, hvor møblerne bruges på mange tider af døgnet, og hvor det både skal fungere stabilt og kunne stables og flyttes.

- At vores produkter har relevans kunne vi mærke i Stockholm, som vi havde held med. Vi kom hjem med en god samling kontakter både til det skandinaviske marked og til Mellemeuropa og Asien, nævner han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097