23948sdkhjf

Nye Coop-møbler kritiseres for efterligning

Det er ikke plagiat, men det er skuffende, lyder fagfolks kritik af nye lavprismøbler i en avis.
En nyere serie af lavprismøbler, som kan købes via Coops onlinebutik, får aktører rundt om branchen til at kritisere Coop for efterligning i en artikel, som er bragt i dagbladet Politiken.

I en serie af prisvenlige møbler, findes blandt andet en siddeskal på gyngestel af træ og stål. Den er kraftigt inspireret af en gyngestol af Eames, som koster tre gange så meget som Coops model. Såkaldte Ellipse-borde ligner også Piet Heins Superellipseborde, skriver avisen.

- Jeg synes, det er en skam, at Coop føler sig nødsaget til at ride med på den bølge, især fordi de sidder på en stolt designarv af FDB-møbler, som de har rettighederne til. Det er møbler af en række gode snedkermestre som Børge Mogensen og Poul Volther, der lavede kvalitetsmøbler i træ, mens den her stol mest ligner plastik, som ikke er særlig god kvalitet, siger Nicola Kragh Riis, som er chefredaktør for magasinet BoligLiv, til Politiken.

Ingen af de aktører, som Politiken har talt med, anklager dog Coop for plagiat. Janne Moltke-Leth, der er direktør i bolighuset Paustian kalder det for et spørgsmål om generel holdning til design.

Detailhandelsekspert Bruno Christensen påpeger, at det er en udbredt måde, men at man ikke ville forvente den slags af Coop med den kultur, etik og historie, som man kender dem for.

Hos Coop mener informationsdirektør Jens Juul Nielsen ikke, at Coop er særligt forpligtet af FDB-arven.

Han påpeger, at forbrugerne er i stand til at skelne og han afviser, at lavprismøblerne skader Coops troværdighed.
Læs mere om: coop
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081