23948sdkhjf

Møbelstuderende udstiller på Stockholm Furniture Fair

De studerende fra Via Design i Herning udstiller 12 projekter i Greenhouse, Stockholm Furniture Fairs talentområde. Se billederne.
VIA Design viser en spændende og varieret udstilling på Stockholms møbelmesse med ambition om at gentage tidligere års succes. Studerende udstiller 12 nye produkter i Greenhouse, Stockholm Furniture Fairs talentområde forbeholdt designskoler og up-coming designere.

Projekterne fra Via Designs møbelstuderende spænder vidt; fra møbler designet med industriel produktion for øje til produkter, hvor det er det naturlige materiale og det sublime håndværk, der er i fokus. En seng til hunden, en loungestol, der forebygger stress, en stabelstol til kontraktmarkedet og et anderledes bud på et saml-selv opbevaringsmøbel er blandt de udvalgte møbler på Via Designs udstilling.

De udstillende designere er henholdsvis nyuddannede bachelorer og nuværende studerende fra skolens Furniture Design speciale i Herning. Produkterne er nøje udvalgt mellem 60 indsendte projekter og færdigudviklit med henblik på årets udstilling i Stockholm.

Designer Ellen Engholm har for første gang været ekstern kurator på udstillingen.

- Det har været en inspirerende og taknemmelig opgave at være med til at udvælge designs til dette års Stockholm-messe. Niveauet er højt og mangfoldigheden stor, hvilket har resulteret i en iøjnefaldende og inspirerende udstilling, siger Ellen Engholm.

80’ernes Memphis
Ansvaret for dette års stand på Stockholm Furniture Fair ligger hos Anders Engholm og Britt Rasmussen, der begge er uddannede fra Via Designs Furniture speciale i 2014.

Standens design er karakteriset ved klare farver og geometriske figurer med tydelige referncer til 80’ernes Memphis-periode – dog i en mere nutidig og nordisk version.

Via Designe er placeret i Green house stand VH01:19.

Sponsorer til dette års messe
Via Design opfordrer gennem uddannelsen de studerende til at samarbejde med branchens virksomheder. Den gode relation til branchen har også udmøntet sig i endda meget gavmilde donationer fra flere forskellige firmaer for at få de økonomiske ender til at nå sammen, da deltagelse i messer er en bekostelig affære.

Sponsorer i år er bl. A. BPI, Forbo, Woud, Riisfort, Foliekniven, Malermester Lundhus, Helpwater, Duba B8 og Ole Chokolade. De studerende har selv kontaktet og indgået aftalerne med alle sponsorerne.

Artiklen er en del af temaet Sthlm FF16.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093