23948sdkhjf

DM i Skills med fokus på godt håndværk

Omkring 350 unge skal vise deres færdigheder ved DM i Skills i både konkurrence- og demonstrationsfag
Fra torsdag til lørdag kæmper 280 unge om at blive Danmarks bedste til deres fag, når der for sjette gang afvikles DM i Skills - erhvervsskolernes Danmarksmesterskaber i færdigheder.

Deltagerne er fundet gennem først lokale og siden regionale konkurrencer på erhvervsskolerne, så kun de bedste bliver lukket ind i konkurrencerne i Messe C i Fredericia. Samtidig er der garanti for, at hele Danmark er repræsenteret; fra Skagen i nord til Bornholm i øst.

Fakta
Der kæmpes om DM i 36 fag. Inden for bygge og anlæg er der konkurrencer i følgende fag:

Anlægsgartner
Anlægsstruktør
Brolægger
Bygningsmaler
Bygningssnedker
Bygningsstruktør
Elektriker
Flisemurer
Glarmester
Gulvlægger
Murer
Tagdækker
Teknisk isolatør
Tækkemand
Tømrer
VVS- og energispecialist
Der er konkurrencer i 36 forskellige fag. Derudover er 20 fag med som demonstrationsfag, hvor der ikke kåres en danmarksmester. Samlet vil i alt omkring 350 unge vise dommere, lærere, kammerater, forældre og ikke mindst tusindvis af skoleelever, hvad man kan præstere på en erhvervsuddannelse.

- Ideen med DM i Skills er at vise de unge og deres forældre, at der er fremtid og spændende udfordringer i en erhvervsuddannelse, siger Jesper Juul Sørensen, formand for SkillsDenmark, der står som arrangør.

Forventer 50.000 besøgende
SkillsDenmark forventer mange skoleelever blandt de mere end 50.000 tilskuere, der ventes at besøge DM.

Adskillige kommuner sender elever fra 8.-, 9.- og 10.- klasser med bus mod Fredericia. Alene fra Aarhus afgår 22 busser med i alt 1.047 elever, fra Trekantområdet ventes 6.-7.000 skoleelever.

- Til DM møder de de ypperste elever fra en lang række erhvervsuddannelser mens de er i aktion. Og til Skills Stafetten og på ”prøv-og-mærk-”standene kan skoleeleverne selv få hovedet og hænderne i sving, siger Jesper Juul Sørensen.

DM i Skills åbnes i dag torsdag kl. 9.00 af børne- og undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V), mens statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lørdag eftermiddag overrækker præmier til danmarksmestrene.

Der er gratis adgang til mesterskaberne og de mange aktiviteter. DM i Skills arrangeres af SkillsDenmark, der er en nonprofit organisation støttet af Undervisningsministeriet, arbejdsmarkedets parter, virksomheder og fonde.

Artiklen er en del af temaet DM i Skills.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172