23948sdkhjf

Mogens Hansen omstiller sig helt til grønt

Svanemærkede møbler og FSC-træ. Den østjyske producent omstiller hele produktionen i miljøvenlig retning.
Den østjyske møbelproducent Mogens Hansen har sammen med Grøn Omstillingsfond og Region Midt udviklet en helt ny forretningsmodel, som skal munde ud i en miljøbæredygtig møbelkollektion.

Allerede i det kommende forår håber møbelproducenten at kunne få sit første svanemærke til fire modeller, hvoraf de to er nydesignede og to andre fra en eksisterende kollektion.

Fælles er, at de er lavet af FSC-mærket træ, miljøvenligt skum og stofbetræk, som kan nedbrydes organisk. Og det er kun starten. Fremover skal alle nye produkter laves efter bæredygtige principper. Det er hele produktionen, der skal omstilles.

- Det er ganske vanskeligt at få en Svanemærkning – ikke mindst når det drejer sig om polstermøbler fordi der indgår mange forskellige materialer, siger direktør og indehaver Michael Hansen, der er anden generation i den virksomhed, som hans far Mogens Hansen etablerede i 1961.

Han fortæller, at det er en omstillingsproces, der er dyr og arbejdskrævende.

- Men vi vurderer at investeringen sagtens kan hentes hjem, da vi med det nye bæredygtige koncept kommer til at stå meget stærkt på eksportmarkeder som for eksempel Norge og Sverige. Samtidig forventer vi, at den nye grønne profil sammen med nye designs vil appellere til et nyt og yngre kundesegment, siger han.

Derudover satser Mogens Hansen Møbler på, at den grønne profil kan bane vej til flere offentlige miljøer.

-Vi har en målsætning om at komme i spil i forbindelse med hotelindretninger og firmadomiciler. Det skal ske med udviklingen af en designmæssig strammere kollektion, men i høj grad også ved hjælp af et grønt afsæt.

Al produktion er fortsat dansk som hidtil. I 2011 indviede Mogens Hansen en ny fabrik uden for Aarhus. Alle underleverandører er danske.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141