23948sdkhjf

Nu må Jysk overtage Actona

Efter trekvart års ventetid giver myndighederne grønt lys til Dyne-Larsens imperium.
23. april 2015 meddelte Jysk-koncernen, at den ville overtage den vestjyske møbelproducent Actona. Nu har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen godkendt overtagelsen, meddeler styrelsen i en pressemeddelelse.

- Vi har godkendt Jysk's overtagelse af Actona. Annonceringen af overtagelsen skabte bekymringer især blandt møbelhandlere, så vi foretog en større undersøgelse af overtagelsens betydning for møbelhandlere og forbrugere. Undersøgelsen viste, at den effektive konkurrence ikke hæmmes betydeligt, siger styrelsens direktør Jakob Hald.

Myndighederne vurderer dermed, at opkøbet ikke vil hæmme den effektive konkurrence på møbelmarkedet betydeligt, som flere aktører i branchen har bekymret sig over. Vurderingen sker efter en omfattende undersøgelse af markedet og af forbrugernes præferencer og vaner, når de køber møbler.

Møbelhandlerne har tilkendegivet over for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, at de vil have mulighed for at skifte leverandør, hvis Actona efter fusionen skulle hæve priserne på engrosmarkedet.

Undersøgelserne viser desuden, at indkøb fra Actona udgør en forholdsvis lille andel af langt de fleste møbelhandleres samlede indkøb.

Actona designer, producerer og sælger på engrosmarkedet for møbler og interiør. Virksomheden leverer til detailbutikker og underleverandører i hele verden, herunder også til Jysk-koncernen, som ejer blandt andet møbelkæderne Jysk, Idemøbler, Bolia og Ilva.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14