23948sdkhjf

Tvilum åbner fabrik i Polen

Det sker kort tid efter lukningen af to midtjyske fabrikker, men Tvilum vil ikke høre tale om udflagning.
Den midtjyske flatpack-producent Tvilum er midt i en rationaliseringsproces, hvor fire midtjyske fabrikker bliver til to. Afdelinger i Silkeborg og Hauge er blevet lukket og en række medarbejdere fyret.

Nu annoncerer Tvilum så, at man åbner en helt ny fabrik i Szczecinek i det nordvestlige Polen, men adm. direktør Andrew Long vil slet ikke betegne det som udflagning af midtjysk produktion.

- De lukninger, vi har foretaget i Silkeborg og Hauge ville finde sted uanset om det her var kommet til overfladen. Vi havde en overkapacitet, som vi måtte gøre op med, hvor vi havde ret høje omkostninger til transport mellem fabrikkerne, siger han til Wood Supply.

Han vil derimod betegne fabriksåbningen som en investering, der skal imødekomme en stigende efterspørgsel i Europa, hvor 60 procent af Tvilums omsætning findes. En omsætning, som man ikke ville kunne imødekomme med det generelle omkostningsniveau, som omfatter ting som lønninger, råvarer og logistik.

- Det er helt i tråd med det, vi altid har sagt, at skulle vi investere i mere produktion, så bliver det i udlandet og ikke i Danmark. Vi synes, det er værd at lægge vægt på, at Tvilum kommer ud af 2015 med det bedste resultat i fem år og at vi står så stærkt, at vi kan investere i produktionskapacitet, siger Andrew Long.

I Szczecinek ligger også Tvilums største råvareleverandør, Kronospan, nævner han.

- Alle disse faktorer vil samlet reducere vores logistikomkostninger betragteligt, og det er vigtigt for Tvilum, siger Andrew Long.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093