23948sdkhjf

Har overtaget resterne af Birk Furniture

International Furniture på Djursland viderefører aktiviteterne efter konkurrenten, som i 2015 fik konkurs.
Møbelgrossisten International Furniture i Ørum på Djursland har opkøbt resterne af den mindre konkurrent Birk Furniture i Skødstrup, som i 2015 gik konkurs.

Det drejer sig om Birk Furnitures varelager, som kostede cirka en halv million, dele af produktionsapparatet og en af ejerne bag den nu tidligere virksomhed.

Der blev netop god plads til udvidelse af forrentingen, da International Furniture i februar sidste år samlede aktiviteterne fra to adresser i ét stort og nyt byggeri i Ørum på Djursland.

- Så vi havde masser af gulvplads. Det var bare at sætte det ind, siger Henrik Bøgild Nielsen, adm. direktør hos International Furniture.

Synergier gør det levedygtigt
Birk Furnitures varelager var interessant at integrere, fordi det henvender sig til samme institutionssegment, som Ørum-virksomheden beskæftiger sig med, fortæller han.

- Vi har overtaget hele deres program. Vi havde et sammenfald på en del kunder, og de kan fortsat få deres produkter fra os.

Henrik Bøgild Nielsen ser nogle synergifordele, der gør, at aktiviteterne fra den krakkede virksomhed kan blive levedygtige i Ørum.

- Det var tidernes ugunst, som påvirkede dem til sidst. Det blev rigtig svært for dem, da omsætningen kom for langt ned. Så har man dyre omkostninger som revisor og leje af lokaler, men det er omkostninger, som vi har i forvejen, siger Henrik Bøgild Nielsen, som ærgrer sig over, at man ikke opkøbte aktiviteterne tidligere, så Birk-ejerne kunne undgå at ende med en større personlig hæftelse.

- Man bliver jo ved med at kæmpe, fordi man har et overlevelsesinstinkt. Men det er tragisk, at de er komme ud af det med gæld. Det kunne jeg have undt dem, at de ikke havde, siger han.

Mindre overskud end sidst
International Furniture er fem år i træk kommet ud med et større overskud end året før. Senest med godt 3,5 mio kr. efter skat. Regnskabsåret, som sluttede 31. december 2015, kommer ikke til at gentage dén bedrift, nævner han.

Flytningen og opkøbet har blandt andet givet omkostninger, og så er varelageret blevet værdisat endnu mere konservativt, end man i forvejen har praktiseret, nævner han.

- Er der den mindste tvivl, har vi værdisat varen til nul. Vi vil hellere vide, hvad vi har, end vi vil have et fiktivt tal.

- Og for mig er bundlinje ikke det vigtigste. Det vigtige er, at vi har god medarbejdertrivsel. Det er vigtigere, end om overskuddet er én million højere, siger han.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189