23948sdkhjf

Grethe Jalks Hæderslegat blev uddelt

60.000 kroner til designstuderende Christian Juhl Christensen.
Årets Grethe Jalk Hæderslegat blev torsdag eftermiddag uddelt på Kunstakademiets Designskole i forbindelse med Innovationsnetværkets internationale møbelseminar.

Det er møbelområdets største legat, som hvert år gives til en lovende designstuderende, og i år blev hæderslegatet givet til Christian Juhl Christensen arbejder roligt og klogt med sine ideer. Han går ydmygt til møbelfaget og arbejder systematisk og undersøgende.

Han arbejder systematisk og undersøgende med sine ideer, og disse idéer bygger ofte videre på nye og gamle håndværkstraditioner, lød den overordnede begrundelse.

- Christian Juhl Christensen falder godt ind i en tradition, der hylder håndværket og traditionerne, ligesom Grethe Jalk gjorde det. Vi er derfor glade for at kunne give Grethe Jalks legat til netop Christian Juhl Christensen med håb om at fagets håndværkstraditionerne må blive bevaret og fornyet gennem hans fremtidige virke som møbeldesigner, sagde institutleder Mathilde Aggebo, mens hun overrakte prisen.

Blandt legatvinderens kreationer blev fremhævet en minimalistisk bænk til to personer, som er samlet elegant uden lim. En moderne version af en fletstol, som han selv kalder "Helix", hvor han bruger det eksotiske plantemateriale ratten på sin egen skulpturelle måde. Eller taburetten "Latch stool", hvor han anvender gamle flaskepatentlåg til at spænde taburetbenene fast med.

Møbeldesigner Grethe Juel Jalk (1920-2006 ) testamenterede ved sin død i 2006 rettighederne til sine designs, til Danmarks Designskole. En del af overskuddet af den udnyttelse går til Grethe Jalks Hæderslegat. Legatmodtageren skal have studeret på skolen i mindst to år. Legatmodtagerne skal desuden være ‘uformuende og skal fortrinsvis være møbelsnedkere med svendebrev’.

Christian Juhl Christensen viser sine kreationer på sin hjemmeside.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094