23948sdkhjf

Fra kælderkontor til international succes

Besværligheder er til for at blive overvundet, og med tiden bliver de til gode historier, siger direktør Hans Henrik Sørensen fra Onecollection, som fylder 25 år.
Lige siden Ivan Hansen og Henrik Sørensen i 1990 åbnede deres første kontor – i Henriks mors vaskekælder i Odense – har missionen været at skabe en succesfuld virksomhed, grundlagt på en ægte passion for godt møbeldesign.

Den 1. december er det 25 år siden, at Onecollection blev grundlagt, og at jubilæet nu står for døren, kommer faktisk lidt bag på de to grundlæggere.

- Det er typisk for os, at vores impulsivitet og passion for møbler kan få os til at glemme tid og sted. De sidste 25 år har været en forrygende rejse, hvor vi har været optagede af at forfølge idéer og nye muligheder, siger direktør Henrik Sørensen i en pressemeddelelse.

Friheden til selv at bestemme
Onecollection er en vaskeægte iværksætterhistorie. En international succes, bygget op fra den danske udkant.

Da Ivan Hansen og Henrik Sørensen etablerede deres virksomhed – endda på bagsiden af fattigfirserne – stod det slet ikke skrevet, at de to unge møbelnørder ville få held med deres vilde idéer. Snarere tværtimod, fortæller Henrik Sørensen.

Men besværlighederne var til for at blive overvundet, og med tiden er de skam også blevet til gode historier – fordi de unge iværksættere troede på projektet og turde tage nogle chancer undervejs:

- Knapheden på penge har udfordret os, men ikke begrænset os. Friheden til selv at bestemme er vigtigere end investorernes penge, siger Henrik Sørensen og tilføjer, at virksomhedens ”langt på literen”-princip stadig praktiseres for at få råd til det hele – også rødvinen.

Finn Juhls fantastiske møbler
Og passionen? Den er der skam stadig. Interessen og passionen for det særligt gode møbeldesign, den høje kvalitet og historien bag, er dét, der driver værket.

- Siden år 2000 har vi været så utroligt privilegerede at have fået lov til at relancere møbellegenden Finn Juhls fantastiske møbler. Vi interesserer os for møblernes og arkitekternes historie, understreger Henrik Sørensen.

For eksempel har Onecollection her i 2015 været meget optaget af at markere 75-året for Finn Juhls lænestol ”Pelikanen” og har til formålet lanceret en speciel jubilæumsudgave, prydet med motiv af Asger Jorns ”Macbeth” fra 1942.

I anledning af jubilæet har virksomheden valgt at relancere sin største succes gennem tiden; ”Chairman”-stolen, i et nyt udtryk med stel i sortmalet stål og rå messing. Chairman er tegnet af Henrik Tengler i 1990 og er solgt i mere end 50.000 eksemplarer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078