23948sdkhjf

FSC Danmark vinder specialpris

Forum for Bæredygtige Indkøb hædrer for sit arbejde med at fremme bæredygtigt træ blandt indkøbere og leverandører.
Torsdag den 5. november modtog FSC Danmark en specialpris for at fremme indkøb af bæredygtigt træ.

Forum for Bæredygtige Indkøb står bag prisen, som er indstiftet i år for netop at fremhæve FSC Danmarks arbejde.

- Da indsatsen er svær at matche og ikke mindst er svær at replicere for andre, valgte juryen at indstifte en helt ny pris, lyder juryens begrundelse.

Prisen blev overrakt af tidligere energi- og miljøminister Connie Hedegaard. Hun roser FSC Danmark for at arbejde for mere bæredygtighed i offentlige indkøb. Hun understregede, at det er en indsats, ”der ikke kun består i at fremhæve de gode eksempler og ændre på egne indkøb, men en indsats der også har omfattet arbejdet bag kulisserne, som lobbyarbejde for de grønne indkøb.”

Adskilte sig fra de øvrige indstillinger
Netop dette arbejde fremhæver juryen som meget vigtig for udformningen af cirukæret og vejledningen om offentligt indkøb af bæredygtigt træ. Desuden modtog FSC Danmark prisen for en arbejdsindsats, som har været rettet mod både indkøbere og leverandører og for ”det lange seje træk”.

- Da Forum for Bæredygtige Indkøb efterlyste indstillinger til Grøn Indkøbspris, så vidste hverken juryen eller sekretariatet, at de ville komme til at indstifte en specialpris. Men én af indstillingerne adskilte fra de øvrige. Det var fra en samling af aktører, der mente at en særlig organisation fortjener at blive fremhævet for sin indsats for grønne indkøb. Og det har juryen givet ansøgerne ret i, sagde Connie Hedegaard.

Hos FSC Danmark modtager man prisen og anerkendelsen med stolthed:

- Grønne indkøb har gennem de seneste år været en høj prioritet for FSC Danmark og vi er derfor glade for, at folk mærker, at vores arbejde gør en forskel. Efterspørgslen på bæredygtigt træ er afgørende for skovenes fremtid og heldigvis oplever vi en stigende interesse for at gøre en forskel for både skove, mennesker og klima igennem materialevalg, udtaler sekretariatsleder Loa Dalgaard Worm.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.085