23948sdkhjf

Montana dykker for andet år i træk

Den sydfynske møbelproducent tjener stadig penge, men langt mindre end for to år siden.
Sydfynske Montana Møbler med hovedsæde i Haarby kom svagt ud af regnskabsåret, som sluttede i juni.

Det viser ny årsrapport fra møbelproducenten, som især er kendt for sit reolsystem, der er designet af stifteren Peter J. Lassen og i øvrigt også borde og stole af anerkendte designere.

Årsresultatet før skat faldt fra 5,1 mio. året før til 3,4, og det er utilfredsstillende, skriver Montana Møbler i sin årsrapport. Og i forhold til 2013 er overskuddet mindsket med cirka 10 millioner.

- Fald i valutakursen for norske kroner og ændret produktmix har givet en lavere dækningsgrad for året, ligesom der er afsat omkostninger til gennemførte ændringer i ledelsen, fremgår det.

Wood Supply har ønsket en kommentar fra stifterens søn, møbeldesigner og tidligere kreativ chef Joakim Lassen, som siden marts i år har været helt i spidsen som direktør for Montana Møbler. Det har ikke umiddelbart været muligt på grund af mødeaktivitet ude af huset, meddeler virksomheden.

I forbindelse med lederskiftet i marts i år sagde bestyrelsesformand Lars Nørby Johansen til Wood Supply:

- Vi skal op i gear for så vidt angår salg og omsætning. Vi får ikke nok ud af vores brand, og vores eksportandel er for lav. Montana er ikke i krise, men vil vi bevare vores danske produktion på længere sigt, kræver det en markant forøgelse af omsætningen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093