23948sdkhjf

To faste dage til ny lovgivning

Hovedparten af den erhvervsrettede lovgivning vil fremover kun træde i kraft to gange årligt. Intentionen er at gøre det lettere at drive virksomhed i Danmark.
1. januar og 1. juli.

Det er fremover de to dage, hvor hovedparten af den erhvervsrettede lovgivning træder i kraft. Dermed bliver det lettere at drive virksomhed.

- Regeringen ønsker, at det skal være lettere og billigere at drive virksomhed i Danmark. Et led heri er at gøre det nemmere for virksomhederne at holde sig orienteret om nye regler. Og det er netop, hvad vi opnår, ved at samle den erhvervsrettede lovgivning på to faste dage, siger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen.

Fire uger før ikrafttrædelsesdatoen offentliggøres en oversigt på Virk.dk over love og bekendtgørelser, der træder i kraft på den kommende dato.

De nye regler er gjort gældende med virkning fra den 1. oktober 2015. Ifølge Erhvervs- og Vækstministeriet vil der dog være situationer, hvor det er vanskeligt eller meget uhensigtsmæssigt at efterleve kravet om faste ikrafttrædelsesdatoer.

Det kan for eksempel være regulering af særlig hastende eller ekstraordinær karakter (fx skatte- og afgiftsindgreb) eller implementering af EU-regler, der skal træde i kraft på et bestemt tidspunkt, eller hvor det vil være en ulempe for de danske virksomheder at vente.

Når folketingsåret er omme, vil der derfor blive foretaget en evaluering af, om den fungerer efter hensigten, eller om der er behov for justering.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109