23948sdkhjf

270 robinie-pæle på museum

Seks tons bæredygtige træpæle fra Hobro er kunst på Louisiana.
270 rustikke, afbarkede robinie naturpæle i varierende længder vækker opmærksomhed i haven til Louisiana Museum of Modern Art.

Pælene har en samlet længde på 725 meter og udgør skulpturen ”Hegnet”, som er en del af kunstmuseets store udstilling om Afrika.

Pælene er leveret af SkovTrup.dk, Snæbum ved Hobro, og når udstillingen slutter med udgangen af oktober, bliver alle pælene af bæredygtigt robinie-træ leveret tilbage til SkovTrup.dk

- Louisiana havde fokus på, at træet kan genanvendes. Og det passer fint sammen med, at robinie-træet er fra bæredygtige plantager i EU. Kunstmuseet var udelukkende interesseret i træets lidt ”vilde” udseende, mens vi normalt har fokus på træets holdbarhed, siger direktør og medejer af SkovTrup.dk, Søren Gøttrup.

”Hegnet” er skabt af to unge sydafrikanske arkitekter, Mieke Droomer og Andre Christensen. Med skulpturen forsøger de at aktivere det offentlige rum i en landsby, hvor det sociale liv traditionelt set foregår i mindre etablerede rum.

”Hegnet” er ét af værkerne i den omfattende Afrika-udstilling, der både er kunst og læring om livet i landsbyerne, herunder hvordan man bruger træ til at afgrænse. Louisiana og de to sydafrikanske kunstnere var før den store udstilling om Afrika på udkig efter naturtro træ, som kan repræsentere træ, der bruges i afrikanske landsbyer.

Robinie-træet blev valgt fordi det minder mest om det træ, man bruger i Afrika, i modsætning til træpæle, der står snorlige, trykimprægneret, eg eller granrafter, og som ikke har et lidt ”vildt” udtryk, som robinie-træet har. Museet valgte robinie-træet efter at have modtaget nogle prøver, og et led i aftalen er, at træet efter at have været kunst skal tilbage til SkovTrup.dk for at indgå i andre projekter som almindelige brugbare pæle.

Når udstillingen slutter med udgangen af oktober, bliver alle pælene af bæredygtigt robinie-træ leveret tilbage til SkovTrup.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094