23948sdkhjf

Rekordordre til jysk inventarfirma

Rolighed-Humania fra Vinderup skal levere specialinventar for et betydeligt millionbeløb til to norske projekter.
En målrettet indsats på det norske marked betyder, at Rolighed-Humania netop har netop underskrevet aftale om levering og montering af inventar til et skolebyggeri i Larvik og et lejlighedsbyggeri i Oslo.

Kontrakten, der har en samlet værdi af samlet 10 millioner norske kroner, er indgået med entreprenørvirksomheden Hent under den igangværende byggemesse, Bygg Reis Deg i Lillestrøm, hvor Rolighed-Humania udstiller på en dansk fællesstand.

Rolighed-Humania har, med udgangspunkt i erhvervsfremstødet ’Holstebro Goes Global’ og et tæt samarbejde med Danmarks Ambassade i Oslo, bearbejdet det norske marked siden 2012. De nye ordrer betyder, at virksomheden nu henter halvdelen af sin omsætning i Norge.

- Det er gået over al forventning. Vi har efterhånden leveret til en række store projekter heroppe, og vores seneste ordrer til HENT er udtryk for at vi for alvor er ved at bide os fast i markedet, fortæller Jan Brinch, der er ansvarlig for Rolighed-Humanias aktiviteter i Norge.

Hårdt arbejde for en lille virksomhed
For Jan Brinch har eksportindsatsen målrettet Norge været en succeshistorie. Virksomheden kom hurtigt i gang med sit første projekt og har siden da, med støtte fra Ambassaden, leveret til en række store og mellemstore projekter rundt om i Norge.

Det har dog krævet hårdt arbejde at nå så langt, fortæller Jan Brinch:

- Vi er en lille virksomhed, og der har været meget, vi har skullet sætte os ind i forhold til de norske regler. En ting vi har lært er, at det er vigtigt, at vi er aktivt tilstede heroppe. Ikke kun hvad angår at vinde nye projekter, men også for at sikre at vi hurtigt har kunnet løse problemer som er opstået undervejs.

Skolebyggeri er største ordre til dato
Ordren til Torstvedt Skole i Larvik beløber sig til næsten 7,5 millioner norske kroner og er Rolighed-Humanias største til dato. Ikke bare i Norge, men i hele virksomhedens 50 år lange historie. Skolen på cirka 12.500 m² bliver en af Norges største og er tegnet i et samarbejde mellem den norske tegnestue Nordic og danske Aart.

Leverancen til Boligprojektet i Oslo på 2,5 millioner norske kroner opføres af den kommunale bygherre Oslo Boligbygg KF. Projektet indeholder 83 såkaldte ’Omsorg Pluss’-lejligheder beregnet til ældre, som ikke har behov for sygehusplads, men som har store problemer med at klare sig selv i hjemmet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.1