23948sdkhjf

Louise Campbell hædres af Statens Kunstfond

Designeren er en blandt seks kunstnere, som netop er udvalgt til at modtage Statens Kunstfonds hædersydelse.
”Louise Campbells originalitet er forbilledlig og til stor inspiration for designfaget. Hun flytter sine design ud på grænsen af det teknisk mulige, men det er ofte herude de nye ting opstår."

Sådan begrunder Statens Kunstfond valget af Louise Campbell som en af seks nye modtagere af fondens livslange hædersydelse.

Der er i alt 275 hædersydelser til rådighed, og Louise Campbell er indstillet til ydelsen for sit virke, der omfatter design af alt fra stole, borde, lamper, skabe og reoler til bestik og alskens praktiske og upraktiske dimser til indretningen.

”Louise Campbell skaber nye indretninger af de hverdagsting, vi omgiver os med, flettet sammen med eget design i sære nye opsætninger. Hendes idéudviklingsprocesser er mindst lige så indtagende som de færdige produkter. De lægger op til en mangfoldighed af nye veje ud i nyttige og unyttige ting og sager til hjemmet og vores fælles rum”, skriver Statens Kunstfond.

De øvrige fem modtagere er arkitekt Bjarke Ingels, dramatiker Line Knutzon, landskabsarkitekt Jeppe Aaagaard Andersen, billedkunstner Sophia Kalkau samt forfatter og dramatiker Helge Bille Nielsen.

Om hædersydelser fra Statens Kunstfond
Hædersydelserne er livsvarige, og kan tildeles kunstnere, der har en sådan kunstnerisk produktion bag sig, at vedkommende har placeret sig afgørende som kunstner.

Tildelingen sker alene på grundlag af en vurdering af kvaliteten i den kunstneriske produktion.

Der er i alt 275 hædersydelser til rådighed. Fordelingen af hædersydelserne er fast fordelt på de enkelte kunstarter.

Ydelsernes størrelse bliver reguleret efter modtagerens øvrige indtægt, og bliver beregnet hvert år på baggrund af et gennemsnit af modtagerens skattepligtige indkomst i de seneste tre år. Kunstnere der har en gennemsnitlig skattepligtig indkomst på ca. 383.900 kr./år eller derover modtager ingen ydelse. Den maksimale ydelse udgør ca. kr. 154.900 kr./år før skat.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066