23948sdkhjf

Tænketank: Danmark bør bygge mere i træ

Chora Connection opfordrer til et nationalt partnerskab om mere byggeri i træ.
I disse uger samler tænketanken Chora Connection centrale private aktører til rundbordsmøder om, hvordan man kan fremme brugen af træ i den danske byggebranche.

Målet er at finde fælles fodslag om, hvordan Danmark får mere bæredygtigt byggeri:

- Alle de gode ideer og visioner for at gøre dansk byggeri mere bæredygtigt er allerede derude. Vi vil gerne speede processen op, så mere byggeri bliver udført i træ, og så vi direkte udnytter dansk skovbrug til at bekæmpe udledning af drivhusgasser. Det kan for eksempel være med nye partnerskaber mellem virksomheder og myndigheder eller nye fag og forløb på byggeuddannelserne. Svaret er ikke givet på forhånd, men jeg glæder mig til at se, hvad der kommer ud af vores rundbordssamtaler, siger Mads Randbøll Wolff, direktør i Chora Connection.

Han håber at samle parterne om et forslag til et nationalt partnerskab med konkrete målsætninger for mere træ i dansk byggeri og et større fokus på træ og bæredygtighed, blandt andet på ingeniøruddannelserne.

- Det er nu knap to år siden, Miljøministeriet indførte bindende krav til statslige indkøbere, så træ til byggeri, møbler og papir skal stamme fra bæredygtige skove. Et rigtigt godt initiativ, som er med til at skubbe dansk anvendelse af træ i en mere bæredygtig retning. Nu er tiden moden til at tage næste skridt og indgå nationale partnerskaber, så private og offentlige parter på området forpligter sig til at bygge mere i træ og på den måde reducere dansk udledning af CO2,siger Mads Randbøll.

Chora Connection er politisk uafhængig tænketank, der arbejder for at udvikle samfundet i en bæredygtig og resilient retning. Det sker gennem partnerskaber med kommuner, virksomheder og andre aktører om at udarbejde ”prototyper” eller små eksperimenter i, hvordan bæredygtighed kan implementeres allerede i dag.

Chora Connection er støttet af Villum Fonden og Velux Fonden med 29,2 mio. kr. for perioden 2014-2019.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078