23948sdkhjf

Minister har træ-analyse på vej

Trafik- og bygningsministeriet ser på muligheder, effekter og barrierer ved øget brug af træ i byggeriet. Analyse forventes færdig inden årsskiftet.
Dansk Skovforening mødtes i sidste uge med trafik- og bygningsminister, Hans Christian Schmidt, for at drøfte øget anvendelse af træ i byggeriet.

Ministeriet er netop nu i gang med at analysere muligheder, effekter og barrierer ved øget brug af træ i byggeriet. Analysen forventes færdig til december, og under mødet opfordrede Skovforeningen til, at analysen følges op af et træbyggeprogram.

- Det ville ministeren ikke love på forhånd, men han ønsker størst mulig frihed for befolkningen til at vælge byggematerialer. Hvis der er uhensigtsmæssigheder i lovgivningen, som ubegrundet diskvalificerer brugen af træ, vil han medvirke til at rydde forhindringerne af vejen, skriver Skovforeningen i sit nyhedsbrev.

Hans Christian Schmidt indtog samtidig den holdning, at træ er et godt og smukt materiale, som samfundet skal bruge mere af. Han mener, at der er brug for at få korrigeret fejlopfattelsen af at hugst af bæredygtigt produceret træ er skadeligt for skovene og naturen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111