23948sdkhjf

Coop vil satse endnu mere på møbler

Massiv markedsføring skal styrke FDB-møblerne i et selvstændigt univers. Og der er både gamle klassikere og helt nyt design på tegnebrættet.
Opmærksomheden var enorm, da Coop Danmark for to år siden relancerede et udvalg af de gamle borde og stole fra FDB’s Møbelfabrik. I løbet af få uger blev der solgt lige så mange møbler, som det var forventet for hele året.

Siden er flere af de folkelige klassikere blevet støvet af og sendt i handlen, alt imens Coop har arbejdet på en strategi for, hvor forretningen FDB Møbler skal bevæge sig hen.

- Man relancerede nogle af de gamle møbler uden helt at være klar over, hvor stor en succes det kunne blive. Vi har derfor arbejdet på at finde ud af, hvem FDB Møbler skal være fra 2015 og frem – i forhold til os selv og i forhold til de andre, siger business manager Maria Hørmann til Wood Supply.

Rammen om det gode samvær
Omdrejningspunktet for det ’nye’ FDB Møbler bliver en web-platform, som lanceres inden årsskiftet. Her vil Coop møde danskerne i øjehøjde og skabe rammen om det gode samvær.

Møbelsnedker af den klassiske slags

Maria Hørmann har arbejdet hos Coop siden november sidste år, hvor hun blev ansat til at skabe et afsæt for fremtidens FDB Møbler.

Hun er møbelsnedker af den klassiske slags og har flere års projektledererfaring fra Inventarsnedkeriet Malte Gormsen, ITW Scandinavia, møbelvirksomheden Gubi og senest Dansk Design Center.

- Jeg er gået fra at have næsen dybt nede i produktionen til at sidde med de strategiske overvejelser. Hos Coop skal jeg bruge det hele, siger Maria Hørmann
- FDB-møblerne opstod som en del af andelsbevægelsen. Vi ønsker at fastholde den tankegang og lave designmøbler af høj kvalitet, som er tilgængelige for den brede befolkning, siger Maria Hørmann.

- Det fantastiske ved FDB-møblerne er, at der er så megen goodwill, uanset hvor du kommer hen. Vi oplever et stort engagement i befolkningen, og derfor er det vigtigt for os at signalere åbenhed og folkelighed. FDB Møbler skal være rare at være sammen med, forklarer hun.

Fortid møder nutid
FDB lukkede sin tegnestue i 1968, men mange af tankerne og et udvalg af møblerne er blevet vakt til live gennem de sidste to år.

Sortimentet udvides løbende, og for nylig blev yderligere to klassiske stole, begge tegnet af Jørgen Bækmark, sendt i handlen. Mere er på vej, og der er andet end pindestole og spiseborde på tegnebrættet.

- Arkiverne rummer alle typer af møbler, og vi kommer ud med en del nye varianter til næste år. Vi er også i gang med at udvikle nye møbler, af nutidige designere, i et forsøg på at lade fortid møde nutid. Men vi skal holde os inden for en ramme af det, vi er gode til, og forny derfra. Et FDB-møbel er et ærligt og funktionelt møbel, og det laver vi ikke om på, siger Maria Hørmann.

Fokus er ikke mindst rettet mod 2016, der markerer FDB's 150 års fødselsdag, og Maria Hørmann tør godt love, at der kommer til at ske "en hel del" i den forbindelse.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126