23948sdkhjf

Brugte møbelklassikere med patina er i høj kurs

Forretningen Klassik i København har stor succes med salget af brugte møbler med den helt rette patina.
Møbler, der er præget af tidens tand, forlader Thomas Schlossers forretning i det indre København i en lind strøm. Patina og det rette slid er nemlig blevet en stor-sællerter, skriver Politiken.

Tidligere købte folk kun brugte møbelklassikere, fordi de var billigere end de nyproducerede møbler. I dag går man simpelthen efter klassikere præget af tid og alder.

- Hvis det er en vare fra 1950’erne, der er flot patineret, og hvor læderet har fået en helt gylden cognacfarve, og det er blevet plejet med sæbespåner og læderfedt løbende, er det klart, at prisen bliver højt. Et møbel kan jo være et samleobjekt som en veteranbil, der er passet på. Er nogle dele blevet skiftet ud, opnår den ikke den samme pris, som hvis den stod helt original, fortæller Thomas Schlosser.

Han bakkes op af indehaver af Dansk Møbelkunst Ole Høstbo, hvis internationale kunder vil have møbler, der er så oprindelige som muligt, hvor hverken skind eller træ er udskiftet i tidens løb. Han fortæller, at en Høvdingestol af Finn Juhl med originalt skind kan koste 700.000 kr. hvor den med udskiftet skind kun koster 200.000 kr.

Læs hele artiklen på Politiken
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078