23948sdkhjf

Regeringen vil lempe arveafgift

Venstre-regeringen vil genindføre den såkaldte formueskattekurs, som gør det billigere at foretage generationsskifte i familieejede virksomheder.
Under overskriften "Regeringen lukker aktie-skattehul" udsendte daværende skatteminister Benny Engelbrecht tilbage i februar en pressemeddelelse om, at S-R-regeringen havde besluttet at ophæve den såkaldte formueskattekurs, som er blevet benyttet til at værdiansætte aktier.

Ophævelsen skete for at lukke et hul i skattelovgivningen og samtidig sikre, at aktier beskattes af deres reelle værdi.

Men de nye regler medførte også, at familievirksomheder risikerede at betale en højere arveafgift i forbindelse med generationsskifte, og det blev mødt med stor kritik fra industrien, herunder direktør Knud Erik Hansen fra møbelfabrikken Carl Hansen & Søn.

- I yderste konsekvens flytter vi ud af Danmark. Hvis jeg kan se, at virksomheden ikke kan fortsætte, fordi vi bliver totalt rippet ved et generationsskifte, så vil jeg reagere, sagde Carl Hansen-direktøren til Børsen tilbage i februar.

Nu ønsker Venstre-regeringen imidlertid at genindføre formueskattekurs. Indgrebet ventes at koste 600 millioner kroner årligt og indgår i det finanslovsforslag, som regeringen præsenterer i dag, tirsdag.

- Det er en målrettet indsats for de små og mellemstore virksomheder, som i øjeblikket har store udfordringer med at få lavet et generationsskifte. Hvis de skulle lave et generationsskifte med de nye regler, vil det fuldstændig udhule deres kapitalgrundlag,” siger erhvervs- og vækstminister, Troels Lund Poulsen (V), til Børsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078