23948sdkhjf

Nyt dansk møbelbrand kigger de store over skulderen

Design By Dane vil lære af andres erfaringer men er samtidig fuldt bevidst om, at man skal være original for at klare sig som ny virksomhed i møbelbranchen.
Siden Mikkel Vandborg som 14-årig tegnede og byggede sit første møbel, har han haft en klar idé om, hvilken vej han ville gå.

Passionen for træ førte ham videre til en uddannelse som møbelsnedker, og efter et års forberedelse etablerede han i februar virksomheden, Design By Dane, sammen med sin fire år ældre bror, Thomas, der står for salgsarbejdet.

- Vi har altid drømt om at have noget for os selv. Men vi har begge jobs ved siden af, som sørger for rugbrød på bordet, siger 26-årige Mikkel Vandborg til Wood Supply.

Inspiration og originalitet
Ambitionen bag Design By Dane er at skabe tidløse skandinaviske møbler til en bred målgruppe. Det er virksomheder som Muutu, Hay og Bolia rigtigt gode til, og Mikkel Vandborg lægger da heller ikke skjul på, at han gerne lader sig inspirere af de store aktører på den danske designscene.

- Hvis man vil ramme bredt, er man nødt til at kigge de folk over skulderen, som det er lykkedes for. Vi vil gerne lade os inspirere af de firmaer, der er gået i den retning, som vi selv gerne vil gå. Men produkterne skal også have en originalitet og en form for nytænkning, som de andre måske ikke har, siger han.

Mikkel Vandborg har selv designet de tre produkter, som Design By Dane indtil nu har sendt i handel. Men planen er at udvide med flere designere hen ad vejen. På nuværende tidspunkt samarbejder Design By Dane med Henrik Sørig, som blandt andet har designet telefoner for Bang & Olufsen, og en ung keramikdesigner der hedder Trine Rytter.

- Som møbelsnedker ligger min fascination mest i træet, men vi er åbne for at arbejde med mange forskellige materialer. Vi har allerede Trine, der arbejder i keramik, og jeg har også en idé om, at det kunne være spændende at få noget tekstil ind på et tidspunkt. Der er plads til udvikling, og vi tager det lidt, som det kommer, siger Mikkel Vandborg.

Vigtigt at være på forkant
Design By Dane udspringer af Godsbanens Åbne Værksteder i Aarhus, hvor Mikkel Vandborg selv står for at starte produktionen op. Virksomheden er dog klar til at flytte produktionen ud, så snart efterspørgslen når et vist niveau:

- Det er vigtigt at være på forkant, så vores udvikling ikke går i stå. Vi har derfor fundet en producent i Bangkok og er klar til at rykke derud, når jeg ikke selv kan følge med i produktionen længere. Egentlig ville vi helst holde al produktion i Danmark, men vi må også erkende, at de danske priser er for høje, siger Mikkel Vandborg.

Design By Dane har indtil videre fået sine produkter ind hos Livingshop med butikker i Blåvand og Holstebro, og virksomhedens deltagelse på sidste måneds Northmodern gav flere interessante kontakter. Der er også kommet henvendelser fra udlandet, og efteråret kommer derfor primært til at handle om at opbygge et netværk af forhandlere.

- Vi er overbeviste om, at butikkerne nok skal komme, og at vi kan få skabt en omsætning, der gør os i stand til at udvikle endnu mere, siger Mikkel Vandborg.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093