23948sdkhjf

Efterspørgslen på akademikere stormer frem i provinsen

Manglen på arbejdskraft gælder ikke længere kun faglærte. Akademikernes A-kasse opfordrer sine nyuddannede medlemmer til at søge job uden for universitetsbyerne.
Efter flere år med udsigt til en tilværelse som cand.arbejdsløs er der nu stigende efterspørgsel efter nyuddannede akademikere.

Landets største a-kasse for højtuddannede, Akademikernes A-kasse (AKA), har igennem de seneste ni måneder levereret 376 ledige akademikere til virksomheder, som har haft akut behov for højtuddannet arbejdskraft.

I samme periode har virksomhederne sendt lidt over 2.000 jobopslag ind til a-kassens jobdatabase, der med sine godt 200.000 medlemmer rummer både nyuddannede ingeniører og samfundsvidenskabelige kandidater inden for en lang række områder.

- Virksomhederne efterspørger selvfølgelig især ingeniører og it-uddannede, men de sender nu også bud efter generalister som kommunikationsfolk og projektledere. Kogepladen under gryden med de bedste talenter er ved at blive varm, siger Karina Balling, chef for virksomhedsservice i AKA.

Opfordring: Ryk teltpælene op
De unge skal da også være bedre til at søge job uden for de store universitetsbyer, lyder det fra a-kassen.

- Vi gør meget ud af at motivere de nyuddannede til at tage uden for byerne, fordi det kan give flere muligheder og sætte skub i deres karriere. De kan få lov til langt mere i mindre virksomheder end i de store og dermed udvikle deres talenter mere. Det fortæller vi dem, samtidig med at vi selvfølgelig også sikrer os, at de står til rådighed, siger Karina Balling.

Hun henviser desuden til et nyt samarbejde, som AKA sammen med virksomheder vil indgå og forpligte hinanden til at skaffe kvalificeret arbejdskraft til udkantsområderne. Sidste år gjaldt det Lolland-Falster, og nu er turen kommet til Kalundborg, hvor flere virksomheder buldrer frem og manglen på kvalificeret arbejdskraft er begyndt at vise sig.

- Vi vil have fokus på de unges mobilitet i hvert fald de næste to år. Vi vil også iværksætte en større undersøgelse blandt virksomheder af, om de kan få dem til at flytte, forklarer hun.

Kilde: Dansk Industri

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095