23948sdkhjf

Stram kæden – og tjen millioner

20 danske virksomheder er sammen med deres underleverandører gået med i projektet ”Stram Kæden”. Målet er øget produktivitet og en bedre bundlinje.
Danske virksomheder kan høste store gevinster i form at en øget produktivitet – og en bedre bundlinje – ved at arbejde tættere sammen.

Derfor har Industriens Fond og Dansk Industri etableret et nyt projekt, hvor 20 virksomheder og deres underleverandører går ind i et tæt, gensidigt samarbejde for at optimere deres forsyningskæde.

Bliv inspireret
På hjemmesiden www.stramkæden.dk vil der løbende blive opdateret nøgletal, der for eksempel viser, hvor store gevinster virksomhederne har hentet som følge af arbejdet med forsyningskæderne.

Interesserede virksomheder kan desuden hente inspiration hos andre virksomheder, konkrete værktøjer og tilmelde sig, hvis man ønsker at være en del af projektet.

Stram Kæden kommer til at strække sig over et år, og der vil blive afholdt tre konferencer rundt om i landet.
- Virksomhederne har lagt mange vigtige opgaver ud til underleverandører de senere år, og store dele af virksomhedernes omkostninger ligger derfor hos underleverandører. Alligevel er der ganske mange af virksomhederne, der endnu ikke aktivt benytter muligheden for at effektivisere samarbejdet med sine underleverandører, siger adm. direktør Mads Lebech fra Industriens Fond.

Fra ord til handling
Fonden udgav tidligere på året rapporten ” Underleverandører i Danmark ”, som kortlægger det danske underleverandørlandskab. Rapporten viste blandt andet, at den succesfulde underleverandør ofte er kendetegnet ved at have et tæt samarbejde med sine kunder.

Industriens Fond og Dansk Industri lancerer nu projektet ” Stram Kæden ”. Meningen med projektet er, at deltagervirksomhederne skal benytte en ny metode baseret på en række velafprøvede værktøjer og derigennem få et langt bedre samarbejde med deres underleverandører.

Produktivitet har løbende været på agendaen i dansk erhvervsliv. I 2013 kom Dansk Industris Produktivitetspanel med 68 anbefalinger om øget produktivitet i virksomhederne. Af de 68 anbefalinger handlede 11 af dem om optimering af virksomhedernes forsyningskæder.

- Virksomhederne har selv opfordret os til at tage et initiativ på dette område. Stram Kæden skal omsætte anbefalingerne til reel handling ude i virksomhederne. Danske virksomheder har allerede rebet sejlene i kølvandet på finanskrisen, men vi ved, at der er store gevinster at hente ved at stramme kæden mellem virksomheder og leverandører – til gavn for den danske konkurrenceevne og jobskabelsen i Danmark, siger adm. direktør Karsten Dybvad, Dansk Industri.

En ny undersøgelse foretaget blandt mere end 450 danske virksomheder viser, at over 80 pct. af virksomhederne vurderer, at samarbejdet med underleverandører er meget vigtigt. Men samtidigt mener 60 pct. af de adspurgte, at der er store barrierer for at udvikle samarbejdet.

Ifølge Industriens Fond er der store gevinster at hente ved at optimere samarbejdet. Ser man blot på et enkelt led i kæden, kan danske engros- og produktionsvirksomheder opnå en gevinst på 150 mio. kr. årligt ved at reducere den gennemsnitlige lagerbinding med to pct. i samarbejde med underleverandøren.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081