23948sdkhjf

Souvenir og nips redder trætosser

Et sats på brugskunst af træ til interiørbranchen blev startskuddet til et samarbejde med kunstmuseet Aros og en nyudviklet souvenir. Og lidt af en redning for The Oak Men.
Peter Hensberg og Anders Buchtrup er The Oak Men – møbelsnedkere med en snedker-biks, der for få år siden var ved at bukke under. I dag har man indledt samarbejde med Aros i Aarhus og har fået styr på økonomien, skriver Jyllandsposten.

For to år siden skiftede Peter Hensberg og Anders Buchtrup fokus. Det daglige virke var køkkenfremstilling i den fælles virksomhed Møbelmentet, men nærmest ved et tilfælde fik man bevæget sig væk fra den bane og ind i interiørbranchen.

Men starten var hård og da ordrerne begyndte at rulle ind kunne de to møbelsnedkere se sig selv arbejde i døgndrift både med fremstilling af køkkener og fremstilling af brugskunst, dog uden at tjene penge. De tog derfor en beslutning om at lukke Møblementet og satse helt og holdent på brugskunst af træ til interiørbranchen.

Og det har vist sig at være en god beslutning for de to træmænd, der netop er kommet hjem fra møbel- og designmessen Northmodern, hvor man blandt andet præsenterede frugten af sit seneste samarbejde: en nyudviklet souvenir for kunstmuseet Aros.

- Som aarhusianere er vi stolte af, at vi har fået lov til at lave en ny Aarhus-souvenir. Alle kender Aros, og miniaturen har fået mange likes på Facebook og pæne ord med på vejen. Det er en kæmpe tilfredsstillelse at blive kontaktet af folk, som ved, hvem vi er. Endelig er der tegn på, at vi ikke skal være frustrerede over økonomien i virksomheden altid. Du kan køre på ren motivation og vilje i lang tid, men det giver dig ikke brød på bordet, siger Peter Hensberg.

At det går godt er der ingen tvivl om. Faktisk så godt at de to møbelsnedkere ikke længere selv har mulighed for at producere alt selv. Enkelte produkter produceres i udlandet, mens Aros-souveniren ikke forlader Østjylland før den sælges i butikken hos Aros.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125