23948sdkhjf

DLH overtager skovkoncession i Gabon

DLH udvider sine gabonesiske aktiviteter og overtager virksomheden Compagnie Forestière des Abeilles (CFA), der ejer ca. 200.000 hektar skovkoncessioner.
DLH har indgået betinget aftale om køb af en gabonesisk virksomhed Compagnie Forestière des Abeilles (CFA), der ejer 200.000 hektar skovkoncessioner i Gabon. DLH ejer i forvejen ca. 130.000 hektar skovkoncessioner i Gabon. Desuden ejer DLH et savværk og tørrefaciliteter i byen Port Gentil og har indkøbs- og salgskontor i Port Gentil og hovedstaden Libreville.

Det strategiske perspektiv
Central- og Vestafrika rummer nogle af verdens største tropiske regnskovsområder. For at sikre den langsigtede forsyningssikkerhed og muligheden for at påvirke skovdriften i bæredygtig retning har DLH store investeringer i Congo Brazzaville og Gabon. Derudover opkøbskontorer og/eller agenter i Cameroun, Congo Kinshasa, Elfenbenskysten, Ghana samt i andre vestafrikanske lande.

De nuværende aktiviteter i Gabon bliver nu udvidet ved at overtage CFA, en mangeårig underleverandør og samarbejdspartner.

Arbejdet med at videreudbygge skovproduktionen også omfattende de hidtidigt ejede koncessioner vil nu blive igangsat med udarbejdelse af skovplaner fulgt op af skridt hen imod en FSC-certificering. Parallelt hermed vil der blive foretaget investeringer i skovmaskinudstyr samt udvidelse af savværkskapaciteten. Den samlede investering inklusiv overtagelsen af CFA vil andrage ca. 40 mio. kr. over et par år.

Med denne akkvisition og de efterfølgende investeringer i bæredygtig skovdrift og videreforarbejdning vil DLH opnå en god balance mellem egenproduktion og eksport af træ fra andre leverandører, idet de eksisterende eksportkvotaordninger i Gabon er baseret på disse forhold.

Forventninger
Den eksterne omsætning regnes kun at stige i begrænset omfang, idet CFA stort set udelukkende har leveret til det tidligere DLH i Gabon.

Investeringerne vil styrke DLH-Gruppens muligheder for øgede forsyninger af certificeret tropisk træ og øge indtjeningen i sammenhæng hermed. Overtagelsen regnes endelig gennemført inden for 2 måneder.

Kilde: Dalhoff Larsen & Horneman A/S

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079