23948sdkhjf

Hem Træpladeopskæring en certificering og en Holzma bedre

I den lille landsby Hem ved Skive ligger Hem Træpladeopskæring. Her er man netop i gang med at blive FSC-certificeret samtidig med at man hilser virksomhedens nyeste aktiv velkommen – en Holzma pladesav, der er CNC-styret med automatisk ilægning.
På den fædrene gård i Hem har Vagn G. Møller opbygget sit eget lille imperium med 25 ansatte. Hos Hem Træpladeopskæring arbejdes der i treholdsskift for at følge med efterspørgslen fra entreprenører, møbel- og køkkenproducenter.

- Vi gør mest i træpladeopskæring til den danske træ- og møbelindustri og opskæring af krydsfiner og eternitplader til byggebranchen, fortæller Vagn G. Møller, der nærmest ved et tilfælde blev træmand.

Ny CNC-styret pladesav med automatisk ilægning
Hem Træpladeopskæring har netop investeret i en ny maskine
- En pladesav af mærket Holzma, der er CNC-styret og kører ordrerne online fra administration til produktion. Det er langt mere effektivt, fortæller Vagn G. Møller til Industri Supply.

Saven er noget af en gigant og styres af to mand i produktionen, der tæller 19 ansatte. Virksomheden har i dag 25 ansatte, efter en lille finjustering af arbejdsstyrken efter opbremsningen i byggebranchen.

En FSC-certificering rigere
I øjeblikket er det ikke kun den nye maskine, der nyder godt af Vagn G. Møllers opmærksomhed. Virksomheden har gang i en FSC-certificering, der ventes at være tilendebragt om en måneds tid. Og ifølge Vagn G. Møller kommer det til at betyde meget for virksomheden.

- Det betyder, at vi kan skære FSC-certificeret træ, hvis kunden ønsker det. Det bliver jo efterhånden sværere og sværere, hvis ikke man er certificeret. Hvis bare et led i kæden i dag ikke er certificeret, så bryder man kæden og certificeringen, forklarer han og fortsætter:

- Og på den måde mister man jo mange betydelige kunder, hvis ikke man kan fremvise et certifikat.

Hen Træpladeopskæring har haft gang i certificeringsprocessen i et par måneder, men at blive helt færdig haster ikke. Alt skal dokumenteres, og det skal jo gerne gøres rigtigt første gang.

Forcen ligger i lageret
Hem træpladeopskæring samarbejder med en lang række entreprenører, trægrossister og møbelfabrikanter, men har ikke som sådan nogen sælgere, der kører land og rige rundt.

- Vi satser på, at tømmerhandlere og andre grossister henviser deres kunder til os, hvis de har noget, de skal have skåret, siger han.

- Vores force ligger nemlig mest i, at vi tilbyder lagerfaciliteter for de virksomheder, vi skærer for. På den måde sparer virksomhederne penge på fragten, da træet opbevares hos os, indtil de skal bruge det.

Fra landmand til træmand med foden under egen sav
Vagn G. Møller er oprindeligt uddannet landmand og drev i mange år landbrug fra den fædrene gård i Hem, indtil han en dag erfarede, at man på en nærliggende møbelfabrik havde en sav til salg.

Det blev startskuddet til Hem Træpladeopskæring, som han startede sammen med en makker i 1989. Siden 1996 har han dog drevet foretagendet alene, dog med hjælp fra hustruen. De har netop modtaget Hem Prisen – den går hvert år til en person eller en virksomhed, der har gjort noget ekstraordinært for lokalsamfundet – og det må Hem Træpladeopskæring siges at have gjort.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109