23948sdkhjf

Kæden strammes i Boconcept

Ny lanceringsstrategi skal forenkle distributionen i møbelkæden.
Boconcept vil i løbet af de kommende år arbejde på at strømline produktporteføljen for at gøre sin supply chain mere effektiv.

Møbelkoncernen introducerer en ny og mere dynamisk lanceringsstrategi, hvor tilførsel og udfasning i kollektionen sker løbende frem for i september. Hensigten er dels at øge trafikken til butikkerne, dels at gøre værdikæden mere smidig.

Det er blandt andet erfaringerne fra den lanceringen af den omfattende 2015-kollektion i efteråret 2014, der får Boconcept til at skifte strategi. Her blev omkring 60 procent af sortimentet skiftet ud med helt nye eller redesignede produkter.

Salgsmæssigt blev kollektionen en succes, men lanceringen medførte også logistiske problemer og leveringsforsinkelser, som først blev indhentet i anden halvdel af regnskabsåret.

- Det er voldsomt, når alt skal være klar til samme dag – både hos os og ude i butikkerne. Det her giver mere ro, for hvis vi ikke når det i den ene måned, så kan vi nå det i den næste frem for at vente et helt år. Vi får også bedre mulighed for at sikre os, at alle produkter er 100 procent i orden, og at supply chain er helt på plads, forklarer CEO Torben Paulin.

Mere opmærksomhed til det enkelte produkt
Strategien med én årlig lanceringsdato er et levn fra dengang, hvor Boconcept var afhængig af møbelmesserne.

- Vi driver vores egen kæde og kan køre det i vores eget tempo. Vi burde have gjort det for flere år siden, men jeg erkender, at vaner og traditioner ligger dybt forankrede i hele organisationen, siger Torben Paulin, som ikke er bange for, at de løbende produktlanceringer vil svække effekten af markedsføringen:

- Når vi, som sidste år, går ind med 60 procent nyheder på én gang, risikerer vi, at gode produkter drukner. På denne måde kan vi sikre os, at produkterne får den opmærksomhed, de skal have, pointerer han.

Den nuværende kollektion vil med få undtagelser blive fastholdt indtil 2016. Herefter vil cirka 20 procent af kollektionen som vanligt blive udskiftet årligt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125