23948sdkhjf

319 virksomheder konkurs før ferien

Antallet af konkurser er igen på vej op, viser seneste tal fra analysevirksomheden Experian.
I juni måned måtte 319 virksomheder dreje nøglen om med konkurs. Det er 33 procent flere end i juni sidste år, hvor antallet var 232. Det giver et halvår, hvor fire ud af seks måneder har budt på et stigende konkurstal i forhold til niveauet sidste år.

- Ved første øjekast ser det ud som om, optimismen i erhvervslivet har svært ved at dæmme op for konkurserne. Endnu en måned stiger antallet i forhold til sidste år, men ser vi over et 12 måneders perspektiv er vi fortsat på ret kurs og i færd med at nedbringe niveauet, siger Jens Hjortflod, administrerende direktør i Experian.

Han påpeger, at da krisen ramte hårdest, var antallet omtrent fordoblet – 600 konkurser i de værst ramte måneder.

Ingen hæsblæsende udvikling
Hos Dansk Erhverv kommenterer økonom Mira Nielsen, at juni måneds tal skal ses i lyset af, at der sidste år var overraskende få konkurser frem til efteråret, hvorefter antallet af konkurser steg igen.

- Malurten i bægret er, at det ikke går hurtigere med at få konkurstallet ned. Faktisk er der en mindre stigning i det 12 måneders glidende gennemsnit. Det lave niveau i 2014 er en del af årsagen, men det er også tegn på, at der ikke ligefrem er hæsblæsende fart på dansk økonomi, siger hun.

Set fra et helikopterperspektiv spejler konkursudviklingen dog fint samfundsøkonomien lige nu, vurderer Dansk Erhverv:

- Det går stille og roligt fremad. Derfor forventer vi også at se, at antallet af konkurser fortsat vil have en nedadgående tendens, selvom fremgangen langt fra er kraftig nok til så få konkurser, som vi så i årene inden krisen ramte, siger Mira Lie Nielsen.

Lokale succeser
Erhvervslivet på Bornholm har klaret sig godt igennem de seneste 12 måneder og fremstår i juni med bare én enkelt konkurs. Over de 12 måneder gik otte konkurs på den populære ferieø – 10 færre end året før, hvor 18 gik konkurs.

Også Nordjylland holdt status quo i juni med 28 konkurser – samme antal som i juni sidste år. Midt- og Vestjylland, Fyn og Sydsjælland måtte alle tåle flere konkurser i juni 2015 end året før, største procentvise stigning i Midt- og Vestjylland med 63 procent, mens stigningen i Sydsjælland var 58 procent, og Fyn 53 procent.

Igen i denne måned klarer Hovedstaden at nedbringe niveauet – denne gang med 25 procent (i alt 89 konkurser) Det bringer niveauet markante 12,4 procent ned, hvis man sammenligner med de forudgående 12 måneder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094