23948sdkhjf

Outline Vinduer får mange ledige i job

Programmet ”Outline Plus” har sat ny rekord i Vesthimmerlands Kommune, når det handler om at hjælpe ledige borgere i fast arbejde.
Jobs hænger ikke ligefrem på træerne – og hvis man oven i købet har et handicap eller af forskellige årsager er endt på social ydelse, kan det være svært at komme i betragtning til en jobsamtale.

Men i Vesthimmerland har kommunen investeret i partnerskabs- og samarbejdsaftaler med erhvervslivet og har dertil etableret 35 virksomhedscentre i forskellige mellemstore virksomheder. Ledige kan således blive afprøvet i et praktikforløb, som i bedste fald kan ende med en ansættelseskontrakt.

En fabrik i fabrikken
En af kommunens samarbejdspartnere er vinduesfabrikken Outline Vinduer i Farsø, som for fem år siden etablerede virksomhedscentret ”Outline Plus”, der er en ’fabrik i fabrikken’, hvor borgere afprøves i et skræddersyet praktikforløb uden noget produktionspres – og det har medført positive resultater.

For nyligt viste en opgørelse fra Outline Vinduer, at 28 procent af de borgere, der gennemførte et ”Outline Plus”-forløb i 2014 enten fik ordinært arbejde eller påbegyndte en uddannelse. Det er en rekord, som ikke er set før i kommunen.

- Det beviser, at mange ledige godt kan blive selvforsørgende, hvis blot de får den rette hjælp til at komme videre, siger Tom Sørensen, der er afdelingsleder for Center for Kompetence og Afklaring i Vesthimmerlands Kommune.

Kompetent trods handicap
En af de borgere, som træder ud fra statistikken, er Johnny Bjerregaard, der gentagne gange er blevet frasorteret til jobsamtaler på grund af. nedsat hørelse, selvom at han er en dygtig murer.

Men i efteråret 2013 blev han tilbudt et praktikforløb i Outline Plus’ maleriafdeling, hvor han skulle gennemgå sidemandsoplæring indtil februar 2014. Heldigvis var der to medarbejdere, som kunne tegnsprog, og de hjalp Johnny Bjerregaard med kommunikationen. Alternativt kunne han mundaflæse og skrive sit svar på en lap papir.

- Johnny har jo bevist, at han trods nedsat hørelse kan bruge sine hænder. Som udgangspunkt tror vi nemlig på, at en medarbejder har alt, hvad der skal til for at kunne udføre arbejdet – forudsat den rette oplæring. Vi bruger Outline Plus som et springbræt og giver ledige en chance, også selvom de har handicap eller skal trappes langsomt op i tid – og det er der kommet nogle kompetente medarbejdere ud af, siger Outline Vinduers direktør, Jens Sørensen.

Fast job giver ny tilværelse
Johnny Bjerregaards praktikforløb fortsatte ind i 2014 og endte med en ansættelse på almindelige vilkår. Det nye job har fastholdt Johnny Bjerregaards arbejdsidentitet og bidraget til nyt indhold i dagligdagen:

- Jeg bekymrer mig ikke længere om fremtiden, og det giver mere ro på i hverdagen. Nu har jeg noget at stå op til, og så er det bare livsbekræftende at være en del af et godt, kollegialt fællesskab, hvor man er velkommen uanset, hvem man er, siger han.

Direktør Jens Sørensen pointerer, at det er Johnny Bjerregaards egen fortjeneste, at han endte i arbejde. For han har ”knoklet sig til stillingen”, som han selv udtrykker det, og har gjort en indsats for at vise, at man på trods af et handicap kan være en dygtig og vellidt medarbejder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097