23948sdkhjf

Hæderspris til PP Møblers direktør

Søren Holst Pedersen modtager Lis Ahlmann Prisen 2015 for sin vedholdende indsats for at fastholde kvaliteten i håndværket.
Før sin død i 1979 oprettede den danske væver og tekstilkunstner, Lis Ahlmann, et stort kunsthåndværkerlegat, Lis Ahlmanns Legat, der blev uddelt for første gang i 1980.

I år er valget faldet på snedkermester Søren Holst Pedersen, som modtog legatet i sidste uge i København.

Hos PP Møbler har man altid arbejdet ud fra, at maskiner udelukkende skal anvendes i de tilfælde, hvor de kan udføre arbejdet lige så godt som hånden. Den tilgang har Lis Ahlmanns Fond ønsket at anerkende.

- I starter med det endelige produkt og betragter industriens metoder som en kærkommen hjælpende hånd, men det er ikke et mål i sig selv at lade den opsluge håndværket. Produktet kræver et kreativt samarbejde mellem både maskinkraft og håndværk, og resultatet bliver en kvalitet, der er eftertragtet langt ud over landets grænser, sagde arkitekt Hannes Stephensen blandt andet i sin tale, der hyldede Søren Holst Pedersens kreativitet og kærlighed til træets og dets muligheder.

- Træ er levende, også selvom det er fældet, og det er respekten for skønheden i dette vidunderlige, men også individuelle, materiale, der gennemstrømmer et besøg hos jer. Her kan man dufte træet og fornemme den kreativitet, der rækker ud til medarbejderniveau. Alle er med i en proces, der har til formål at skabe det bedste, sagde Hannes Stephensen.

PP Møbler er grundlagt i 1953 af brødrene Ejnar og Lars Peder Pedersen. Snedkermester Søren Holst Pedersen er anden generation i familievirksomheden, hvor også hans søn, snedkermester Kasper Holst Pedersen, er ansat som salgsdirektør.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078