23948sdkhjf

Eksport har hjulpet PP Møbler gennem krisen

Allerød-virksomheden har kontinuerligt løftet sit salg på eksportmarkederne, og 2014 blev ingen undtagelse.
I løbet af de sidste seks år har PP Møbler fordoblet medarbejderstaben fra 22 til 44, og blot et enkelt regnskab er lukket med røde tal på bundlinjen.

Den primære forklaring på, at virksomheden er sluppet helskindet gennem krisen, er en målrettet eksportindsats. Således er eksportandelen løftet fra 45 procent før krisen til knap 70 procent i dag.

- Da krisen kom, satte vi os ned og blev enige om, at vi skulle satse mere på eksport. Vi havde en formodning om, at det kunne tage lang tid, før Danmark igen kom ovenpå, og det viste sig at holde stik, fortæller snedkermester og administrerende direktør Søren Holst Pedersen til Wood Supply.

Bedre til at tjene penge
PP Møbler kan se tilbage på et 2014, hvor omsætningen er steget med 14 procent. De europæiske eksportmarkeder har klaret sig bedst, foran USA og Asien. Men også det danske hjemmemarked viser langt om længe tegn på fremgang og står for godt halvdelen af væksten i 2014.

Her har det også spillet ind, at fejringen af 100-året for Hans J. Wegner har sat ekstra fokus på PP Møblers omfattende kollektion af Wegner-møbler - en kollektion som i jubilæumsåret blev udvidet med flere møbler; herunder Baljestolen, som indtil da kun havde eksisteret i ganske få prototyper.

Et kig på regnskabet vidner desuden om, at virksomheden er blevet bedre til at tjene penge. Således er bruttoresultatet steget med 22 procent til knap 17,9 mio. kr. Resultatet før skat er et plus på 1,3 mio. kr. – det bedste siden 2006.

- Vi har været dygtige til at få produceret mere til samme pris. Vi har forbedret effektiviteten på værkstederne og er gode til at styre omkostningerne, lyder direktørens forklaring.

Forventer yderligere vækst – i 2016
I det nye regnskabsår forventer Søren Holst Pedersen en beskeden vækst i omsætningen. PP Møbler er tæt på at have nået sin maksimale kapacitet og har netop taget hul på en udvidelse. Det vil sandsynligvis komme til at forstyrre produktionen i årets anden halvdel.

- Vi har holdt budgetterne indtil videre. Men vi er nu gået i gang med at bygge, og det er svært at spå om, hvad det kommer til at betyde for produktionen. Jeg håber, at vi kan komme igennem uden de helt store forstyrrelser, siger Søren Holst Pedersen.

PP Møbler omsatte sidste år for 32 mio. kr., og Søren Holst Pedersen vurderer, at man inden for de nuværende rammer har et loft på omkring 35 mio. kr. Når udvidelsen står færdig, sandsynligvis omkring årsskiftet, øges kapaciteten med omkring 40 procent.

- Bliver vi færdige i år, skal vi op på 15-17 procent i vækst til næste år. Vi har et godt navn, og laver nogle gode møbler, så sværere er det heller ikke, siger han.

Ambitionerne om vækst forstærkes af, at PP Møbler i 2014 har etableret egen salgsorganisation med Søren Holst Pedersens søn, snedkermester Kasper Holst Pedersen, i spidsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08