23948sdkhjf

Iværksætter vil skabe flere elevpladser

Matthew Stendal har selv oplevet, hvor svært det kan være at få en elevplads. Derfor har han lanceret en webportal, der skal forbinde elever og virksomheder.
Mangel på kvalificeret arbejdskraft er skyld i, at mange danske virksomheder ofte må takke nej til ordrer. Men i stedet for at lede efter en færdigstøbt medarbejder skulle de danske virksomheder fokusere på at udvikle egne talenter.

Det er i hvert fald budskabet fra Matthew Stendal, der forsøger at få elever og virksomheder til at finde hinanden på portalen Opsvinget.dk.

- Alternativet for eleverne er skolepraktik, hvilket mange vælger i mangel af bedre. Men det gør dem desværre ikke til de mest attraktive medarbejdere, når de bagefter skal ud og søge job. Og så er vi jo tilbage ved start, siger Matthew Stendal.

Han peger på en analyse, foretaget af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, der viser, at kun hver fjerde private virksomhed med mindst fire ansatte tager elever. Ifølge analysen står 11-12.000 elever ifølge analysen uden elevplads i en virksomhed.

- Der er alt for få elevpladser at finde i Danmark. Det har jeg mærket på egen krop. Jeg var tidligere i gang med en uddannelse som it-supporter, men måtte springe fra, da det var umuligt at få en læreplads, fortæller Matthew Stendal.

Siden krisen er manglen på elevpladser i virksomhederne kun steget. En af årsagerne er ifølge Matthew Stendal, at virksomhederne er blevet meget bevidst omkring deres brug af ressourcer.

- Virksomhederne vil gerne ansætte dygtige medarbejdere, der kan levere varen fra dag ét. Og den slags medarbejdere hænger heller ikke på træerne, fordi der bliver uddannet for få af dem. Virksomhederne burde i stedet satse mere langsigtet med attraktive uddannelsesforløb – for på den måde kan de faktisk skabe deres egen drømmemedarbejder. Det handler om at investere i fremtiden i stedet for bare at læne sig tilbage og lade andre bære uddannelsesbyrden, siger han.

Find analysen fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd på www.ae.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079