23948sdkhjf

Duba-B8 løfter omsætningen til nye højder

Eksportsalg og skolereform gav sved på panden i 2014, og Danmarks største producent af kontormøbler forventer et fortsat højt aktivitetsniveau.
Med en omsætning på 438 mio. kr. kan Duba-B8 se tilbage på et 2014, hvor rekordåret 2013 blev overgået med hele 16 procent.

Administrerende direktør Christian J. Flarup betegner 2014 som et hæsblæsende år. Duba-B8 har haft historisk travlt på ordresiden, men da virksomheden samtidig befinder sig midt i et omfattende investeringsprogram, er indtjeningen ikke fulgt med omsætningen.

- Isoleret set lever resultatet ikke op til vores finansielle målsætninger, men vi har valgt at investere i fremtiden, lyder Christian J. Flarups forklaring på, at resultatet før skat er faldet fra 10 til 8,4 mio. kr.

Vokser på eksport
En del af den øgede aktivitet er ikke overraskende skabt med afsæt i folkeskolereformen, men fremgang i Norge og på eksportmarkederne i Asien har også været en stor drivkraft. Duba-B8 valgte i 2012 at etablere sig i Singapore for at følge med de største kunder ud i verden, og det har været en succes:

"Skolereform var ekstraordinært udfordrende"

Duba-B8 har siden 2012 været eneleverandør af kontormøbler til 67 af landets kommuner, og da politikerne på Christiansborg i december 2013 vedtog den nye folkeskolereform, udløste det et sandt ordreboom.

Den midtjyske møbelproducent fik så mange nye bestillinger, at flere kundeordrer måtte sendes videre til kollegaer og samarbejdspartnere i branchen.

- Skolerne skulle inden for en meget kort tidsfrist have leveret nye lærerarbejdspladser. Det var en ekstraordinært udfordrende situation, der har medført betydelige ekstra omkostninger i 2014, fortæller administrerende direktør Christian J. Flarup til Wood Supply.
- Vi har de seneste år investeret betydeligt i eksport, og især i 2014 har vi set en positiv udvikling, fortæller Christian J. Flarup.

Planen er at styrke organisationen yderligere i både Norge og Singapore. Målsætningen er at øge eksportandelen fra 25 til 30 procent af den samlede omsætning.

Vil fastholde omsætningen
I det nye regnskabsår er væksten i Asien fortsat med forøget styrke. Udover en fortsat udbygning af salget til de eksisterende skandinaviske kunder i Asien, servicerer Duba-B8 nu også flere regionale asiatiske kunder.

Det norske marked ser også ud til igen at have ramt vækstsporet, mens markedsvilkårene i Danmark fortsat er præget af intens konkurrence og prispres.

- Der kommer nok ikke en ny skolereform i år. Samlet set forventer vi igen en stigning i aktivitetsniveauet hos de øvrige kunder, og det vil i mine øjne være en meget flot præstation, siger Christian J. Flarup.

Indtjeningen vil fortsat være påvirket af det igangværende investeringsprogram, som i 2015 omfatter en styrkelse af organisationen i både Norge, Danmark og Singapore, indkøb af ny produktionsteknologi til fabrikken i Bjerringbro samt udbygning af virksomhedens it-infrastruktur.

Duba-B8 beskæftiger cirka 170 medarbejdere, heraf 130 i Bjerringbro.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094