23948sdkhjf

Med FSC-vinder i Canada: Prototypen begynder at tage form (#4)

Wood Supply følger vinderen af FSC Design Award, som er taget til Canada for at fremstille en prototype af vinderdesignet.
Det er sidste dag på Windhorse Farm. I de dage vi har været her, er foråret for alvor sat ind. Sneen, der var her for fire dage siden, er snart væk, og solen skinner. Og delene til Sigrids design ”Skrue” er ved at være klar i værkstedet.

Vi går en tidlig morgentur med skovejeren Jim. Denne gang til en ældre del af skoven. Morgenluften er kold, og vi fryser om fingrene, mens vi i rask tempo passerer væltede træstammer, rødder og vandløb. Jim stopper ind imellem og fortæller historier fra skoven.

På rejse med en prisvinder

Sigrid Juel Jensen vandt i november FSC Design Award 2014 med ophængningsstativet "Skrue", som trækker spor tilbage til den gamle drejetaburet og høvlebænk.

Hun er nu taget afsted på vinderrejse til Canada for at opleve arbejdet med FSC og bæredygtig skovdrift helt tæt på. Følg Sigrids rejse her på Wood Supply.
Området, hvor den sidste ejer af skoven fældede sine sidste træer, er et shelter bygget af en af de første elever, han havde for mange år siden. Alt her har en historie. Vi stopper ved en tilgroet forhøjning i skovbunden.

- Her har vi forsøgt os med at genskabe noget af det, som skoven mister, når vi fælder. Det er resterne fra vores opskæring af stammer, som vi har bygget en slags mur af for at simulere et dødt træ, selvom det selvfølgelig ikke er det samme. Når vi fjerner et træ fra skoven, fjerner vi jo også noget potentielt dødt materiale, som skoven skal vokse fra. Derfor bringer vi det så vidt muligt tilbage til skoven igen, fortæller han.

Canadiske træsorter
Tilbage på værkstedet er Sigrid, med hjælp fra sin kæreste og samarbejdspartner Fredrik, blevet færdig med træarmene samt top og bund til sit design. Selve midten skal laves senere i Vancouver, da den kræver en særlig rundstok, som værkstedet her ikke kan fremstille.

Værkstedets øverste etage, hvor dagene er gået med projektet, er dækket i støv og der er en god varme. Flere af farmens folk har nysgerrig set til, mens projektet skred frem og der er positive tilkendegivelser hele vejen rundt.

Sigrid har i arbejdet valgt at undersøge en række forskellige FSC-træsorter fra skoven. Både for at lave en model, der repræsenterer skovens mangeartede sorter, men også for at teste deres egenskaber til at lave gevind i og til at formgive af.

Til sit endelige design har Sigrid valgt at bruge rød-eg, hvid ask, gul-birk, canadisk ahorn og bøg.

Artiklen er en del af temaet FSC Design Award 2015.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078