23948sdkhjf

Prisvinder designer prototype i Canada

Sigrid Juel Jensen vandt i efteråret 2014 FSC Design Award. Nu er hun taget til Canada, hvor hun blandt andet skal udforme en prototype af sit vinderdesign.
Foran 108 andre design- og arkitektstuderende vandt Sigrid Juel Jensen i november FSC Design Award 2014 med sit ophængningsstativ ”Skrue”, som trækker spor tilbage til den gamle drejetaburet og høvlebænk.

Nu er hun draget afsted på en rejse rundt i Canada. Rejsen vil blandt andet byde på besøg i en FSC-certificeret skov og muligheden for at udarbejde en prototype af vinderdesignet på et lokalt værksted. Det er en udfordring, hun ser frem til:

- Jeg tror, det bliver virkelig fedt at lave mit vinderdesign i en canadisk version. Jeg fornemmer, at canadierne har meget mere erfaring med og tro på fortsat at lave gevind i træ. Der var en del bøvl med at lave trægevind i Danmark, da det næsten er et glemt håndværk og alt gevindværktøj er i tommer, hvilket ingen danske rundstokke er. I Canada vil målene stemme bedre overens mellem værktøj og trævirke, siger Sigrid Juel Jensen,

Følg Sigrids rejse på Wood Supply
Det er 9. år i træk, at FSC Danmark sender vinderen af FSC Design Award på en rejse til en FSC-certificeret skov et sted i verden. Formålet er at vise, hvordan FSC gør en forskel for skov, dyr og mennesker, samt hvordan valget af bæredygtigt træ har stor indflydelse på skoven og dens indbyggere.

Udover at skulle besøge en FSC-certificeret skov og udarbejde en prototype af sit vinderdesign på et lokalt værksted i canadiske træsorter skal Sigrid også se på canadisk design og besøge de indfødte, som har en stærk totempæl-kultur, og som arbejder med traditionelt håndværk fra FSC-skovene. Hun vil dermed komme helt tæt på arbejdet med FSC og bæredygtig skovdrift i Canada.

På dette års rejse får Sigrid følgeskab af en journalist og en fotograf, og deres oplevelser kan følges dagligt her på Wood Supply.

Hvorfor Canada?
Selvom man både i tempererede og subtropiske egne kan støde på regnskove, er det først og fremmest de tropiske regnskove, man tænker på, når man taler om regnskov. Det specielle ved dette års FSC Designrejse bliver derfor, at der kommer fokus på tempereret regnskov (den såkaldte kolde regnskov), som netop findes i Canada.

Derudover er Canada for mange indbegrebet af et skovland med dybe, endeløse skove. Det skyldes blandt andet, at Canada er verdens tredje største skovnation. Canadas flag, som indeholder bladet sukkerløn, signalerer også træets betydning for nationen.

Artiklen er en del af temaet FSC Design Award 2015.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142