23948sdkhjf

Sjællandsk trælastkæde går i sort

Bundlinjen er forbedret med 60 mio. kr. hos Johannes Fog A/S, som dog fortsat har langt vej op til indtjeningsniveauet før krisen.
Omsætningen steg med 2,2 procent, mens bundlinjen blev forbedret med 60 mio. kr., så sidste års underskud blev vendt til et plus.

Det er status for regnskabsåret 2014 i trælast- og byggemarkedskæde Johannes Fog A/S, som dog ikke får ledelsen til at løfte armene over hovedet i lutter begejstring.

- Selskabets økonomiske resultater lever op til forventningerne for 2014, men er stadigt på et utilfredsstillende niveau, konstaterer ledelsen således i årsrapporten.

Fokus på effektivisering
Det positive 2014-resultat kom efter et 2013, hvor Johannes Fog havde problemer med visse af de tilkøbte virksomheder. Det førte til en nedskrivning på goodwill og koncerngoodwill med 33,6 mio. kr.

Siden da har fokus været på at forbedre virksomhedens lønsomhed og effektivitet, ligesom Johannes Fog har haft stor fokus på at optimere logistikken i både trælaster og byggecentre samt det bolig- og designhus, som ligger i Lyngby.

- Efter det dårlige resultat i 2013 har vi fokuseret på at forbedre driften, og vi har omstruktureret, udviklet og igangsat en lang række initiativer for at gøre os mere agile i markedet. Regnskabet for 2014 vidner om, at vi traf de rigtige beslutninger, da vi var mest udfordret. Vi har simpelthen øget vores konkurrencekraft ved at effektivisere alt fra kundernes oplevelse og fart i butikkerne til selve kernen i vores logistik - og vi har endnu ikke set den fulde effekt af vores initiativer, siger adm. direktør i Johannes Fog, Carsten Ludvig.

Langt op til de gyldne år

Årene før den globale krise var gode ved Johannes Fog A/S, som havde et overskud efter skat på 150 mio. kr. for de tre regnskabsår i perioden 2006 til 2008, selv om omsætningen var stort set den samme som i dag.

I 2009 ramte det første underskud, som lød på 22,9 mio. kr. efter skat. Også i 2012 var der røde tal på bundlinjen i form af et minus på 1,5 mio. kr., før den store blodtud i 2013, som lød på minus 42,5 mio. kr.
Ingen planer om opkøb
Konkurrencen kommer både fra Sønderjylland og Sverige, idet Davidsens Tømmerhandel nu har etableret sig på Sjælland, mens lavpriskæden Byggmaxx pønser på et indtog i Danmark.

Konkurrencesituationen gør dog ikke, at Johannes Fog har aktuelle opkøbsplaner efter et par travle år, der både har budt på opkøb af CF Storstrøm i Ørslev ved Vordingborg og S.A. Pedersen Trælasten i Helsinge samt en fusion med datterselskaberne Københavnsvej 344, Vordingborg A/S og Værebo-Huset ApS.

Forventer større overskud i 2015
Johannes Fog A/S driver således i dag 10 trælaster og byggecentre fra adresser i Lyngby, Farum, Fredensborg, Helsinge, Herlev, Hørsholm, Kvistgård, Vordingborg og Ølstykke foruden det føromtalte bolig- og designhuset i Lyngby.

Ifølge Carsten Ludvig er man gået ind til 2015 med en vis optimisme og en målsætning om at forbedre resultatet fra 2014.

- Jeg tror, at vores strategi om at have alt under ét tag - fra byggematerialer, udlejning af maskiner, beslag og værktøj til dagligdagsopgaver til eget snedkeri - netop er det, som giver genklang i markedet nu. Det har ikke altid været godt og rentabelt at være så brede som os, men det har øget kundeloyaliteten. Vores kunder vil gerne one-stop-shoppe, siger direktøren.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112