23948sdkhjf

Møbelfabrikker booster produktudviklingen

Efter seks ugers deltagelse i forløbet ”Design Boost” har tre møbelproducenter fået konkrete bud på nyt design. Det første møbel lanceres senere på året.
Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning har netop gennemført et intensivt forløb med deltagelse af virksomhederne A.C.O. Møbler, Multi-Living og Star Furniture samt studerende fra VIA Design.

Igennem halvanden måned har de studerende samarbejdet med virksomhederne om at designe nye produkter. 17 bud blev præsenteret for et dommerpanel, som nu har udvalgt tre vindere, der præmieres for den bedste nye idé til hver af virksomhederne.

Med ”Design Boost” ønsker Innovationsnetværket at højne kendskabet til, hvordan design kan skabe merværdi og dermed understøtte træ- og møbelvirksomhedernes udvikling.

- Som den første aktivitet har vi matchet tre virksomheder med 17 designstuderende for at afprøve nye samarbejdsformer og metoder. Det har ført til en række nye ideer og designs, som virksomhederne nu kan arbejde videre med, fortæller projektleder Joan Knudsen.

Senere på året afvikles yderligere to forløb, idet Design Boost i alt omfatter 11 virksomheder.

Nye møbler med på Vejle-messe
Hos møbelproducenten Star Furniture gik man med i Design Boost for at få inspiration til design af spisebordsstole, en loungestol med bord samt kantinemøbler.

Designstuderende Charlotte Nøkleby vandt med sin idé om en spisestuestol, som er meget grafisk og minimalistisk i sit udtryk.

- Jeg har arbejdet meget med komforten; at sikre, at man sidder godt og ryggen støttes rigtigt, fortalte Charlotte Nøkleby ved præsentationen, hvor hun også gjorde rede for sit arbejde med stolens konstruktion – herunder vigtigheden af, at den er let at producere.

Dommerne fremhævede stolens grafiske udtryk, og Star Furniture var ikke i tvivl om, at vinderforslaget har et potentiale.

- Det er en rigtig spændende stol, som er værd at arbejde videre med, siger direktør Jørn Jensen fra Star Furniture, som har fået en række gode forslag og ideer ud af Design Boost.

- Det har været et meget inspirerende forløb, hvor de unge er mødt op med nye tanker og ideer. Vi går derfor herfra med flere projekter, som der kan arbejdes videre med. Helt konkret forventer jeg at kunne vise resultater fra forløbet, når vi udstiller på møbelmessen i Vejle til november, siger han.

Har givet nye vinkler
De to øvrige deltagere, A.C.O. Møbler og Multi-Living, kan også se tilbage på et udbytterigt forløb.

- Vi har ikke selv designere ansat, og normalt henter vi vores inspiration på messerne. Det har givet os nogle nye vinkler at samarbejde med studerende, fordi de har formået at skabe nogle helt nye bud; det har været et meget positivt forløb, siger direktør Brian Thomsen fra A.C.O. Møbler.

Han ønskede blandt andet inspiration til et moderne rullebord og fik et godt bud fra designstuderende Therese Damkjær, der vandt med sin idé om et rullebord i galvaniseret stål med et råt og industrielt look.

Multi-Living ønskede en nytænkning af, hvordan køkkenet bruges; herunder bud på små konkrete nye funktioner, som kan implementeres i et eksisterende køkken. Designstuderende Malene Nørgård vandt med en idé, som nytænker køkkenets elementer og deres funktionalitet:

- Det er en god og gennemarbejdet løsning, hvor der virkelig er tænkt ud af boksen. Samtidig rammer designet ind i vores kunders forventninger om funktionalitet, og vi tror derfor, at vi her står med en ny idé, som ikke vil kunne findes hos vores konkurrenter; det er helt klart perspektivrigt, siger direktør Andreas Haahr.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141