23948sdkhjf

Thors-Design vil lease møblerne

Ny forretningsmodel skal øge graden af genanvendelse og åbne for nye markedsmuligheder hos den jyske møbelvirksomhed.
Ved at genbruge bolværk fra nedlagte danske færgelejer har Thors-Design skabt sig en unik position i den danske møbelbranche.

Nu er Vildbjerg-virksomheden på trapperne med en leasing-model, der skal tage de bæredygtige ambitioner til nye højder. Målgruppen er ikke mindst kommuner og andre offentlige institutioner, hvor de stramme budgetter ofte spænder ben for ellers gode hensigter.

- Kommunerne vil gerne handle bæredygtigt, men har ikke altid økonomien til det. Vi vil gerne skubbe lidt på udviklingen og være med til at skabe nogle flotte, bæredygtige løsninger, fortæller partner Jytte Baarup Bilstrup til Wood Supply.

Produktudvikling til en ny tid
Thors-Design har gennem en årrække tilbudt sine kunder at betale for møblerne via en afdragsordning, men gennem deltagelse i Region Midtjyllands udviklingsprojekt; Rethink Business, er ordningen blevet videreudviklet. Dialogen med kommuner og virksomheder er indledt, og målet er at få de første aftaler i hus i dette kalenderår.

- Det her er vores bud på, hvordan man tænke ud af kasserne og produktudvikler, så det passer ind i en tid, hvor vi ikke længere har så mange ressourcer at gøre med. Vores møbler slides ikke ned, og derfor kan det godt betale sig at få de brugte møbler hjem igen, forklarer Jytte Baarup Bilstrup.

Leasing-modellen er tænkt som et supplement til den eksisterende forretning, der skal tilbydes kunder med en vis volumen. Økonomien hænger ikke sammen, hvis kunden blot vil have et enkelt plankebord – i hvert fald ikke på nuværende tidspunkt. På længere sigt vil Jytte Baarup Bilstrup ikke afvise en model, hvor også den private kunde kan ombytte sit møbel om i takt med, at behovene ændrer sig.

Har fundet nichen
Hos Thors-Design er genanvendelse selve grundidéen, og med en plads blandt Børsens Gazelle-virksomheder i både 2013 og 2014 har Jytte Baarup Bilstrup og medejer Carsten Thor bevist, at bæredygtighed godt kan betale sig:

- Vi lever rigtigt godt af at upcycle, og vi gør det, fordi det er en god forretning. Hvorfor fragte træ hjem fra Sydafrika, når der ligger azobetræ og skvulper i de danske havne? Vi er med i de fedeste projekter og bliver endda inviteret til dem. Vi arbejder bæredygtigt hver eneste dag og har fundet vores niche i et segment, der i høj grad er behov for, siger Jytte Baarup Bilstrup.

Thors-Design beskæftiger i dag ni faste medarbejdere og tager i næste uge til Milano for at deltage på den danske fællesstand under Salone Internazionale Del Mobile.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.593