23948sdkhjf

Nyudlært snedker gør klar til VM

Peter Boye Larsen har netop fejret sit svendebrev med en sølvmedalje, og nu starter forberedelserne til Worldskills i Brasilien.
Ærø Møbler har udlært i omegnen af 300 lærlinge siden 1851, men Peter Boye Larsen er den første, der modtager snedkerfagets fineste udmærkelse.

Ifølge indehaver Ole Sækmose er det kombinationen af en dygtig lærling, en god teknisk skole og dygtige svende i firmaet, der ligger til grund for sølvmedaljen i svendeprøven, der bestod af en mahognidør og et bord.

-Det er nogle dygtige svende, som har været i firmaet her i mange år, og som kan lære lærlingene de gamle discipliner, siger Ole Sækmose til Fyens Amts Avis.

Han er sjette generation i virksomheden, hvis aktiviteter spænder vidt og bredt fra snedker- og tømrerafdeling med værksted i Ærøskøbing til møbelbutikker i Ærøskøbing og Marstal – samt en bedemandsforretning.

For Peter Boye Larsen kommer de næste 10 uger til at gå med intensiv forberedelse til Worldskills, der afholdes i Sao Paolo fra den 11. august. Herefter vil han i gang med at læse og har søgt ind på arkitekt- og ingeniøruddannelserne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078