23948sdkhjf

Trælastkoncern leaser pladsbesparende trucks

Trælast- og byggemarkedskæden Johannes Fog A/S leaser 59 nye trucks og andre maskiner på fleksibel kontrakt hos VB Trucks A/S. Den nye maskinpark er pladsbesparende, miljøvenlig, superøkonomisk og skræddersyet til de enkelte afdelingens behov.
Det er den helt store mangelvare i mange virksomheder, der producerer, lagerfører og distribuerer store emner. Ofte er mulighederne for at udvide brugt op. Alligevel kan det lade sig gøre at forøge lagerkapaciteten med 50-100 procent eller mere.

Trælast- og byggemarkedskæden Johannes Fog A/S løste i første omgang pladsproblemerne i sin afdeling i Herlev ved at udskifte sin flåde af blandede trucks til ti pladsbesparende Combilifts leveret af VB Trucks A/S. Combilift 4-vejs trucks er bygget til sikker håndtering af lange emner på snæver plads

En Combilift er faktisk tre trucks i én truck, og den kan nøjes med en gangbredde fra 1,80 meter. I stedet for at skulle skifte mellem gaffeltruck, sideloader og reachtruck for at udnytte lagerpladsen, kan man med en Combilift håndtere lange emner i kun én arbejdsgang. En Combilift, der kører sidelæns med syv meter lange emner, kræver kun 2,7 meters afstand mellem reolerne. Til sådanne lange emner skal en konventionel truck bruge op til otte meters afstand. Combiliften nøjes med under det halve. En pladsbesparelse, som kan give op til 150 procent mere lagerplads.

Nu har Johannes Fog A/S skrevet kontrakt med VB Trucks om en hel ny maskinpark til fordeling i alle kædens syv afdelinger på Sjælland. I alt leaser Johannes Fog A/S 59 splinternye maskiner, og der følger en komplet service- og reparationspakke med i handlen.

Kontrakten løber i syv år, og allerede efter fem år er der mulighed for udskiftning af maskiner, der har været udsat for ekstra belastninger. Samtidig er der indbygget den sikkerhedsventil i aftalen, at enkeltmaskiner kan skiftes ud, hvis behovene ændrer sig. Det betyder, at kunden kender sine faste udgifter til maskinparken, og kørsel med nye maskiner minimerer downtid og ekstraudgifter.

VB Trucks’ distriktschef på Sjælland, Torben Madsen, fortæller, at løsningen til Johannes Fog A/S er skræddersyet ud fra hver enkelt afdelings behov. Combilift 4-vejs maskiner bidrager med 19 enheder i størrelser fra fire til seks ton, CAT bidrager med 18 el-trucks i størrelser fra 1,6 til fem ton. I pakken indgår desuden et antal Combi Aisle Master, Rocla el-stablere, Rocla el-pallevogne samt et antal fejemaskiner.

- Vores produktprogram favner så bredt, at vi kan skræddersy løsninger, der tager hensyn til den mindste detalje i kundens behov. I samarbejdet med Johannes Fog A/S havde vi en tæt og tillidsfuld dialog med både ledelsesgruppen, forvalterne og truckførerne i de forskellige afdelinger. Ledelsen ved alt om økonomi, og forvalterne og truckførerne kender pladsforholdene helt ud i krogene og detaljerne i flowet af varer, der skal flyttes både ude på pladsen, i træladerne og i hallerne. Ledelsens og medarbejdernes samlede input betød, at vi i fællesskab fandt frem til en både superfunktionel og superøkonomisk løsning, siger Torben Madsen.

Johannes Fog A/S valgte el-drevne trucks til seks af de syv afdelinger. En el-truck er støjsvag, forurener ikke, er blidere ved dækkene og kræver et minimum af vedligeholdelse med den nye AC teknologi. Endvidere koster en el-truck kun ca. 1/3 i driftsomkostninger sammenlignet med motortrucks, og maskinerne kan køre både ude og inde uden gener for mennesker og omgivelser. Samtidig glæder truckførerne hos Johannes Fog A/S sig over det kommende støj- og lugtfri arbejdsmiljø og den gode ergonomi, som følger med de nye trucks ind på arbejdspladsen.

Kilde: Johannes Fog A/S - www.johannesfog.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125