23948sdkhjf

Axcel indgår partnerskab med IDEmøbler

Axcel har indgået aftale om køb af aktiviteterne i de fælles kædeselskaber, som administrerer den danske bolighuskæde IDEmøbler og den internationale franchisekæde IDdesign. Handlen forventes at omfatte 32 af IDEmøblers 39 butikker i Danmark.
Axcel køber aktiviteterne i 32 af Idé Møblers 39 butikker i Danmark.

De resterende 7 bolighuse i Danmark, butikkerne på Færøerne, Grønland og Island samt IDdesigns 15 butikker i udlandet vil blive tæt knyttet til kæden med samarbejdsaftaler. De oprindelige indehavere og Axcel vil herefter eje hhv. ca. 40% og 60% af den nye integrerede kæde. Målet er at videreudvikle Idé møbler til en af Skandinaviens førende integrerede bolighuskæder.

Kæden omfatter idag 39 frivilligt samarbejdende møbelhuse i Danmark samt 3 butikker på Færøerne, Grønland og Island. Kæden er endvidere repræsenteret med 15 forretninger på franchisebasis under navnet IDdesign i en række lande: Cypern, De Forenede Arabiske Emirater, Kuwait, Saudi Arabien, Oman, Tenerife, Bahrain og Qatar. IDEmøbler og IDdesign administreres af Inbohome Amba. Virksomhedens samlede omsætning forventes at være omkring 1,3 mia. kr. i 2007. Kæden beskæftiger i alt ca. 800 medarbejdere.

Axcel om partnerskabet
Christian Frigast, adm. direktør, Axcel, siger om baggrunden for Axcels interesse:

- IDEmøbler er en af Danmarks mest spændende bolighuskæder. Kæden har vist en solid udvikling med konstant vækst gennem de senere år, IDEmøbler er et stærkt brand, og virksomheden befinder sig i en branche, som er i rivende udvikling. Det giver et ideelt fundament for videreudvikling af virksomheden som integreret kæde. Både i Danmark, hvor der er gode muligheder for udnyttelse af synergier på tværs af kæden, og i resten af Skandinavien, hvor vi tror på, at kæden kan blive en væsentlig aktør på længere sigt.

- Der er mange fordele ved et integreret kædesamarbejde. Vi forventer således bl.a. at kunne høste en række umiddelbare fordele, fx inden for sortimentsstyring, indkøb og logistik. Det betyder også nye muligheder for medarbejderne, bl.a. for jobskifte på tværs af organisationen. Og ikke mindst har IDEmøbler Danmarks bedste møbelkøbmænd. Dem glæder vi os til at arbejde sammen med!

IDEmøbler om partnerskabet
IDEmøblers adm. direktør, Simon Stampe, mener at tidspunktet er det rette til at skabe en integreret kæde:

- IDEmøbler har været gennem en kraftig udvikling gennem de seneste år, og vi er ganske enkelt vokset fra vores oprindelige struktur. Tiden er inde til en videreudvikling af vores virksomhed. Vi har derfor brug for en stærk samarbejdspartner, som har den professionelle erfaring og finansielle råstyrke, der skal til for at løfte os det næste stykke. Det har Axcel gennem deres hidtidige partnerskaber bevist, at de har. Axcels kompetencer kombineret med IDEmøblers årelange erfaring med at drive møbelforretning skaber det ideelle fundament for et stærkt partnerskab. Jeg glæder mig til samarbejdet, siger Simon Stampe, og understreger, at der er bred opbakning til aftalen med Axcel blandt IDEmøblers indehavere.

Willy Støckler, indehaver af 6 af kædens 39 danske butikker siger:

- Vi er meget glade for, at vi får en stærk partner som Axcel ombord. Nu har vi det rette finansielle grundlag at vokse videre på og samtidig den strategiske og ledelsesmæssige bagland der gør, at vi og vores medarbejdere kan koncentrere os om det vi er bedst til, nemlig salg og kundepleje.

IDEmøblers 39 butikker i Danmark er i dag fordelt på 25 indehavere, hvoraf mange har været med i kæden i adskillige år. De oprindelige indehavere vil tegne sig for ca. 40% af ejerskabet i den integrerede kæde, og Axcel vil eje ca. 60%.






Kilde: Kapitalfonden Axcel

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.135