23948sdkhjf

Detailsalget skuffede i februar

Dansk Erhverv forventer dog fortsat et stigende detailsalg for 2015 som helhed.
Detailomsætningen faldt med 0,2 pct. i februar 2015 sammenlignet med januar. De seneste tre måneder er salget dog samlet set fortsat lidt højere end i de forudgående 3 måneder.

- Når der langes færre varer over disken i butikkerne er det tegn på, at vi danskere fortsat holder et forholdsvis fast greb om vores penge, siger økonom Mira Lie Nielsen fra erhvervsorganisationen Dansk Erhverv.

Dermed fortsætter adfærden, som har præget forbruget i årene efter krisen. Ifølge Mira Lie Nielsen er det positivt, at der, set over en lidt længere periode, har været fremgang i salget – om end der skal mere gang i danskernes forbrug, før de positive forventninger bliver til realiteter.

Trods tilbageslag i februar forventer Dansk Erhverv, at privatforbruget og detailsalget vil stige i 2015 i kraft af, at de økonomiske forudsætninger for øget forbrug i høj grad er til stede.

- Danskerne har fået flere penge mellem hænderne og øgede forbrugsmuligheder i kraft af en historisk lav rente, stigende boligpriser, øget beskæftigelse og ikke mindst fraværet af prisstigninger, der sikrer lønfremgang. Dog skal vi ikke forvente en forbrugerrus – væksten i økonomien er positiv, men ikke prangende og forbrugerne vil stadig være varsomme, siger Mira Lie Nielsen.

Kilde: Dansk Erhverv

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083